Verksamhetschef

Verksamhetschef till Onkologiska kliniken Södersjukhuset

Vill du ta dig an uppdraget att leda fortsatt utveckling och samverkan inom de största onkologiska folksjukdomarna på Södersjukhuset?

Verksamheten innefattar onkologisk verksamhet inkluderande strålbehandling och som ledare blir du en nyckelperson i att utveckla och förbättra en verksamhet med cirka 200 medarbetare. Vi söker dig som vill leda och driva utveckling av onkologin med fokus på kvalitet, tillgänglighet, forskning och förbättrade patientprocesser.

Om tjänsten

Onkologiska klinikens verksamhet består av en behandlingsavdelning, en strålbehandlingsavdelning, två onkologiska mottagningar samt en slutenvårdsavdelning. Verksamheten är delaktig i Södersjukhusets Bröstcentrum och Prostatacancercentrum. På kliniken sker ca 650 slutenvårdstillfällen, cirka 75 000 öppenvårdsbesök och 24 000 strålbehandlingar per år. Verksamheten är huvudsakligen inriktad på onkologisk behandling av bröstcancer, prostatacancer och gastrointestinal cancer. Samverkan sker i flera patientflöden och SVF-förlopp med diagnostiska, urologiska, kirurgiska internmedicinska klinikerna på Södersjukhuset.

Som verksamhetschef för den onkologiska kliniken på Södersjukhuset leder du medarbetare med hög kompetens och stort engagemang för att tillsammans utveckla och driva den onkologiska verksamheten framåt. I uppdraget ingår även att leda klinikens samordning med sjukhusövergripande processer inom Södersjukhuset. Här har du möjlighet att utifrån sjukhusövergripande processer samordna, utveckla och driva en av de största cancerklinikerna i Sverige samtidigt som du får jobba i en större kontext.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som verksamhetschef har du det medicinska ledningsansvaret, personalansvar och ansvar för produktion och ekonomi. Onkologiska kliniken ingår som en av sex kliniker i verksamhetsområde Specialistvård. Som verksamhetschef är du direkt underställd verksamhetsområdeschefen och ingår i specialistvårdens ledningsgrupp där du får arbeta med att utveckla verksamhetsområdet som helhet.

Fokus de närmaste åren ligger på att skapa stabilitet, sammanhållning och motivation i en tid av förändring och utveckling inom onkologiska kliniken på Södersjukhuset och samtidigt bidra till Region Stockholms arbete med att öka strålkapaciteten och realisera Cancerplanen.

Vem är du?

För att lyckas i rollen ser vi att du har en gedigen erfarenhet som chef- och ledare inom hälso- och sjukvård i offentlig sektor, samt erfarenhet av förändringsarbete. Akademisk examen inom område hälso- och sjukvård erfordras och att du har ett intresse av forskning.

Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av arbete inom området onkologi, helst med en specialistutbildning inom onkologi, eller annan specialitet inom cancervård. Det är även meriterande om du har erfarenhet av forskning och undervisning och har ett regionalt och/eller nationellt kontaktnät, samt om du har erfarenhet av att leda andra chefer.

För att framgångsrikt axla rollen ser vi att du är en trygg och stabil ledare som drivs av samarbete och kommunikation. Du ska ha tillit till dina medarbetares förmåga, ha förmåga att delegera, vara utvecklingsorienterad och se möjligheter.

Om verksamheten

Med en av Nordens största akutmottagningar är akutsjukvård i centrum för Södersjukhusets verksamhet och utgör tillsammans med de stora folksjukdomarna Södersjukhusets huvudsakliga uppdrag. Södersjukhuset har även en av Sveriges största förlossningskliniker med omkring 6300 förlossningar senaste året. Södersjukhuset har cirka 4800 medarbetare och till sjukhuset söker ungefär 130 000 patienter för akuta besök varje år. På Södersjukhuset bedrivs omfattande klinisk forskning och utbildning. För personalen på Södersjukhuset är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten. Visionen är att vara Sveriges ledande akutsjukhus.

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Pion Groups verksamhet för rekrytering av ledningspersoner och styrelser. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
17 november
Sista ansökningsdag
7 januari
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
69997