Verksamhetschef

Verksamhetschef till Intensivvård och Thoraxoperation

Vill du vara med och göra skillnad på riktigt hos det sjunde främsta universitetssjukhuset i världen? Som verksamhetschef för intensivvård och thoraxoperation på Karolinska Universitetssjukhuset ansvarar du för att leda Sveriges mest framstående intensivvård i en av de mest kritiska verksamheterna på sjukhuset.

Stimuleras du av att vara i en miljö där man är bäst på det svåra? På Karolinska Universitetssjukhuset är du i en innovativ och utvecklande bransch i en värdeskapande miljö där man är stolt över det som åstadkommits hittills och med drivet att vilja åstadkomma ännu mer. En verksamhet som ständigt tar nya kliv och senaste åren stigit i ranking över främsta sjukhusen i världen parallellt med att skapat en ekonomi i balans. En verksamhet du får stora mandat att fortsätta utveckla där dina insatser påverkar människors liv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

”Intensivvård och Thoraxoperation” ingår i Funktion PMI (Perioperativ Medicin och Intensivvård) och är Sveriges mest framstående och fasettrika intensivvårdsverksamhet. Verksamheten består av drygt 550 kompetenta och engagerade medarbetare och du som verksamhetschef har ett stort ansvar tillsammans med dina medarbetare för att forma framtidens vård, forskning och utbildning inom PMI.

PMI har varit och är en av de verksamheterna som gjort och gör stor skillnad för patienter under pandemin och fokus för dig och ditt team framåt är bland annat att återskapa en god arbetsmiljö och fortsätta bygga den högkvalitativa intensivvården. Vidare ingår övergripande ansvar för verksamheten, medarbetare och ekonomi samt uppföljning av mål och resultat. Du ansvarar för att skapa och följa upp medicinska riktlinjer, hantera avvikelsesystem samt följa upp produktion.

Verksamhetschefen leder en ledningsgrupp som består av fyra sektionschefer och två vårdenhetschefer samt rapporterar till funktionschef för PMI och ingår i dennes ledningsgrupp. Funktionschefen ingår i sjukhusets ledningsgrupp. I uppdraget ingår även ett helhetsansvar att bidra till Karolinskas fortsatta utveckling med devisen ”Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag”.

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning mot hälso- och sjukvård och det är meriterande om du har läkarexamen och forskningsbakgrund. Vi ser det som en fördel om du har en mycket god akademisk kompetens samt om du är disputerad. För att skapa framgång i rollen har du ledarerfarenhet från en komplex universitetssjukhusmiljö samt kunskap om och/eller erfarenhet inom intensivvård. Har du dessutom erfarenhet inom operationssjukvård och en klinisk förankring ser vi det som meriterande. Du har tidigare erfarenhet av att leda genom andra chefer och har lett egen ledningsgrupp. Vidare har du erfarenhet av förändringsarbeten och har erfarenhet av en kultur och miljö med högt tempo och snabba förändringar. Det är meriterande om du har ett nationellt/internationellt etablerat nätverk inom intensivvården.

Att omfamna komplexiteten, samskapa, ta ett betraktande perspektiv och ha ett utvecklande förhållningssätt är fyra hörnstenar i Karolinskas syn på ledarskap, där det gemensamma syftet och fokuset på patienten alltid är utgångspunkten. Vi söker därför dig som har ett ledarskap som präglas av att bygga tillit, delaktighet och etablera trovärdighet med en förmåga att skapa förutsättningar för andra att vilja uppnå resultat. Du är kommunikativ, synlig och lättillgänglig. För att skapa framgång i rollen är du initiativtagande med en hög analytisk förmåga och förståelse för verksamhetsstrategier och prioriteringar som du tillämpar i ditt arbete. Ytterligare visar du en personlig omtanke och förväntas vara ett föredöme och inspirera andra att utvecklas i sina yrkesroller och i organisationen. Hög integritet och ett etiskt och moraliskt förhållningssätt är en självklarhet.

Vi ser det som en förutsättning att du delar Karolinska Universitetssjukhusets värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn.

Om verksamheten

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 15 500 medarbetare, 1 180 vårdplatser och en omsättning på 21 miljarder SEK. I Stockholmsregionen har sjukhuset ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedrivs utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden. Som universitetssjukhus är sjukhusets huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård.

Intensivvård och Thoraxoperation ansvarar för högspecialiserad intensivvård och smärtvård för vuxna inom stora delar av Karolinska Universitetssjukhusets verksamhetsområden i Solna och Huddinge, däribland transplantation, trauma, neurokirurgi och neurologi, sepsis, thoraxkirurgi/kardiologi samt högspecialiserad hematologi. I verksamheten ingår anestesi- och operation- och intensivvård inom thoraxkirurgi samt anestesi vid interventionella procedurer. Denna del av verksamheten är nära integrerad med kardiologi, thoraxkirurgi och kärlkirurgi och bedrivs multidisciplinärt inom såväl Huddinge som Solna. Enheten ansvarar även för hyperbar syrgasbehandling i särskilda lokaler. Vid enheten bedrivs nationellt och internationellt ledande forskning och utveckling inom multidisciplinär intensivvård med inriktning mot traumavård, sepsis, metabolism, njursvikt och inom utvecklandet av innovativa behandlingsmetoder i samband med avancerad klaffsjukdom och hjärtsvikt.

Enheten har etablerat en särskild enhet för långtidsuppföljning efter kritisk sjukdom. En mycket stor andel av den verksamhetsförlagda utbildningen i intensivvård inom Region Stockholm sker vid enheten och här bedrivs även subspecialiseringsprogram inom intensivvård för läkare och sjuksköterskor. Forskning och utbildning sker i nära samarbete med motsvarande verksamheter vid Karolinska Institutet och andra högskolor/universitet.

Sjukhusets vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” har varit vägledande när Karolinskas verksamhet har omformats och på ett nyskapande sätt bygger tydliga värden för patienter och samhälle.

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för rekrytering av ledningspersoner samt styrelserekrytering. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
8 september
Sista ansökningsdag
2 oktober
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
65721