VD

VD till Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Som ledare för Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation leder du en verksamhet med ett trettiotal kompetenta medarbetare vars uppdrag är att för arbetsgivarnas räkning förhandla kollektivavtal samt ge stöd och råd i arbetsgivar-, arbetsmiljö- och begravningsfrågor.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Ditt ansvar är att leda, utveckla och följa upp verksamheten i uppdraget att stödja arbetsgivarna inom områdena arbetsgivar- samt begravningsfrågor. Du ansvarar för att medlemmarnas avgifter prioriteras på rätt områden och leder din ledningsgrupp i att uppnå verksamhetens mål, engagerar dig i framtidsfrågor och deltar aktivt i kommunikationsfrågor och i debatten. En betydelsefull del i ditt uppdrag är att möta medlemmarna och andra intressenter för att förmedla budskap och lyssna in behov. I och inför avtalsrörelsen stödjer du och är bollplank till verksamheten. Du rapporterar till styrelsen som du har en nära dialog med.

Vem är du?

Du är en ledare med erfarenhet av att leda genom andra, av att orientera dig i komplexa organisationer och av att verka i förtroendemannastyrd organisation. Du har en övergripande kunskap om hur man hanterar en organisations ekonomi. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledarskap i en mindre organisation men också vana av att leda en specialistorganisation samt erfarenhet av arbetsmarknadsfrågor och avtalsförhandlingar. Har du dessutom erfarenhet från medlemsorganisation är det en ytterligare fördel.

Du är en ledare med ett starkt medlemsfokus och förmåga att skapa goda samarbeten. Du blickar framåt, prioriterar och planerar samt skapar resultat. Din kommunikativa förmåga är god och du förstår vikten av att förankra beslut. Du är trygg i ditt ledarskap och är en kommunikativ, stödjande och utvecklande ledare med en dokumenterad god erfarenhet av att få med dig en organisation mot ett mål.

Organisationen utgör en del av Svenska kyrkan. Självklart är du intresserad av och helst väl insatt i Svenska kyrkans verksamhet.

Om verksamheten

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation är en arbetsgivar- och serviceorganisation med god kunskap om Svenska kyrkans verksamheter. Organisationen bistår förtroendevalda och chefer i deras uppdrag som arbetsgivare. Medlemmar i arbetsgivarorganisationen är församlingar, pastorat, stift samt andra närstående organisationer, drygt 600 arbetsgivare. Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation bistår vid förhandlingar, tecknar kollektivavtal, tillhandahåller utbildningar, ger råd och service i arbetsgivar- och arbetsmiljöfrågor samt begravnings- och kyrkogårdsfrågor.

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för rekrytering av högre chefer. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
13 mars
Sista ansökningsdag
1 april
Referensnummer
52947

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.