VD

VD till Stockholmsregionens Europakontor AB

Vill du vara med och påverka i EU för att skapa tillväxt och utveckling av vår Stockholmsregion? Nu söker vi en VD till Stockholmsregionens Europakontor AB – uppdraget att leda en spännande organisation i Bryssel – Stockholmsregionens gemensamma röst på EU-arenan.

Om tjänsten

Som VD har du det yttersta ansvaret för verksamheten samt ett stimulerande uppdrag där du arbetar med politisk intressebevakning och insatser för att påverka frågor och politikområden på EU-nivå med relevans för Stockholmsregionen. Du driver prioriterade EU-frågor för Stockholmsregionen och verkar för en tydlig strategi där medlemmarnas mest prioriterade gemensamma frågor för utveckling lyfts fram. Som aktuella områden kan nämnas att verka för en ökad satsning på forskning och innovation, nyttja de möjligheter som skapas av digitalisering, utveckla ett hållbart transportsystem i Europa samt verka för en hållbar grön omställning.

Ditt huvudansvar som VD är att;

• aktivt bevaka Stockholmsregionens intressen i EU-frågor och skapa en bra grund för att lägga Stockholmsregionens EU-agenda inför nästa mandatperiod
• i samarbete med andra fördjupa och säkerställa analyser med tillhörande strategier inom prioriterade områden
• representera Stockholmsregionen genom att vara Stockholms röst i EU, bygga nätverk, fortsätta stärka Stockholmsregionens namn, skapa samarbeten och bygga förtroende hos de olika aktörerna i Stockholmsregionen och i EU samt stödja och möjliggöra för regionens aktörer/representanter
• leda och stödja bolagets medarbetare om idag 5 personer placerade i Bryssel.

Som VD har du övergripande resultat- och ledningsansvar och du rapporterar direkt till bolagsstyrelsen, föreningsstyrelsen samt är föredragande i föreningsstyrelsen.

Vem är du?

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av arbete på strategisk nivå inom kommun eller region. Vidare ser vi att du genom tidigare roller har erfarenhet av påverkansarbete och det är absolut meriterande om du tidigare har arbetat med EU-frågor. Din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är mycket god. Sist men inte minst ser vi att du är en dokumenterat god ledare och önskvärt är att du har erfarenhet av att rapportera till styrelse. För att lyckas i rollen behöver du vara en resultatorienterad och prestigelös ledare.

Vi ser att du har en stark förmåga att skapa relationer och samverkan med viktiga aktörer med en god förmåga att nå uppsatta mål. Vidare är du en kommunikativ ledare med stor lyhördhet och med en tydlighet där du har en förmåga att förmedla essensen i budskap. Ditt intresse för samhällsfrågor är stort och du får energi av att förmedla budskap i både stora och små sammanhang. Ditt fokus att ha medlemmarnas bästa i åtanke. Till den här tjänsten söker vi dig som har akademisk utbildning eller motsvarande. Mycket god svenska i tal och skrift är ett krav och du behärskar även engelska väl i både tal och skrift. Behärskar du även franska är det meriterande.

Du förväntas arbeta halva tiden i Stockholm och halva tiden i Bryssel.

Om verksamheten

Stockholmsregionens Europakontor AB har i huvuduppdrag att fungera som ett representationskontor i Bryssel samt att bevaka och ta tillvara Stockholmsregionens intressen i frågor på EU-nivå utifrån Stockholmsregionens prioriterade politikområden.

Stockholmsregionens Europakontor AB samlar lokala och regionala företrädare i Stockholmsregionen – en av Europas mest innovativa, konkurrenskraftiga och snabbast växande storstadsregionerna. Stockholmsregionens Europakontor bidrar till utvecklingen och utformningen av EU-politik för en smart hållbar tillväxt. Bolaget har säte i Stockholm och kontor i Bryssel, där verksamheten i huvudsak bedrivs. Kontoret i Bryssel består av fem heltidsanställda som tillhandahåller information, rekommendationer och kommunicerar med EU-institutionerna. VD har personalansvar för samtliga. Kontoret i Stockholm ligger i Storsthlm:s lokaler vid Medborgarplatsen och fyller i första hand en administrativ funktion samt möjliggör tätare kontakter med medlemmarna. Administrativa tjänster köps in av Storsthlm.

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för rekrytering av ledningspersoner och styrelser. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
8 juli
Sista ansökningsdag
13 augusti
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
57189

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.