VD

Vd till Södertälje sjukhus

Vill du leda Södertälje sjukhus med vård i topp på kvalitetsrankingar? Södertälje sjukhus erbjuder högkvalitativ akut och planerad specialistvård inklusive förlossning. Södertälje sjukhus – ditt sjukhus genom livet! Vill du vara den som leder utvecklingen in i framtiden?

Om tjänsten

Som Vd för Södertälje sjukhus leder du ett sjukhus i stark utveckling med uppdraget att bedriva akutsjukvård och närsjukvård i nära samverkan med övriga välfärdsaktörer. Södertälje sjukhus är en universitetssjukvårdsenhet (USV-enhet) som bedriver forskning och har ett stort utbildningsuppdrag. Ditt uppdrag är att tillsammans med och genom din ledningsgrupp fortsätta utveckla sjukhuset till ett modernt sjukhus.

Du har ett totalt resultatansvar avseende ekonomi, personal och kvalitet med en omsättning på totalt 1,5 miljarder och med 1 300 medarbetare. För dig är samarbete naturligt och du representerar sjukhuset och samverkar såväl internt inom regionen som externt. Som del av Region Stockholms ledningsgrupp för sjukhusdirektörer samt chefsgruppen för förvaltningarna och bolagen ansvarar ni för den gemensamma utvecklingen av framtidens hälso- och sjukvård.

Du rapporterar till styrelsen och har som linjechef Sjukvårdsdirektör regionledningskontoret tillika Vd för LISAB.

Vem är du?

Vi söker dig med erfarenhet av att leda hälso- och sjukvårdsverksamheter med resultatansvar och goda resultat. Du har verkat som ledare inom sjukhusverksamhet och har mångårig ledarerfarenhet av att leda genom andra chefer med dokumenterat goda resultat. Vi ser ytterligare att du har vana och erfarenhet av framgångsrik samverkan såväl internt som externt samt har erfarenhet av verksamhetsutveckling och förändringsarbete. Av vikt är dessutom erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation, erfarenhet av arbete i forsknings- och undervisningsmiljöer samt kunskap om och erfarenhet av att bedriva ett aktivt arbetsmiljöarbete.

Starkt meriterande är erfarenhet av arbete på akutsjukhus. Vi ser att du har examen från området hälso- och sjukvård, det är meriterande med egen forskningserfarenhet.

Som ledare och person är du relationsskapande och samverkande samt är en både lyhörd och tydlig kommunikatör. Du åstadkommer resultat och har fokus på att hitta lösningar på utmaningar och problem. Vidare har du en stark förmåga att skapa engagemang och peka ut en tydlig riktning.

Om verksamheten

För information om Södertälje sjukhus se http://www.sodertaljesjukhus.se.

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för executive search av högre chefer samt styrelserekrytering. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
12 juli
Sista ansökningsdag
15 augusti
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
65230