VD

Vd till El-Kretsen!

El-Kretsen söker nu en ny vd. Uppdraget att leda och utveckla resurseffektivt återbruk och återvinning i en av de ledande och mest effektiva insamlingsorganisationerna av elprodukter i Europa och proaktivt driva kunskaps- och teknikutvecklingen på marknaden. Varmt välkommen med din ansökan.

Om tjänsten

Som vd arbetar du både strategiskt och operativt. Det är ett mångfacetterat uppdrag där du förväntas besitta nytänkande och handlingskraft, men samtidigt kan förvalta en väl fungerande verksamhet.

Dina främsta arbetsuppgifter är:
• Övergripande ansvar för ledning av hela verksamheten och förvaltningen av dess ekonomi
• Personalledning med arbetsgivaransvar
• Föredragande inför styrelsen
• Ansvarig kontaktperson gentemot flera intressenter såsom kommuner, producenter, media och leverantörer m. fl.
• Självständigt leda en komplex verksamhet som styrs av lagar, myndighetsbeslut, kundernas (producenternas) och ägarnas vilja
• Proaktivt utveckla externa relationer, nya och existerande

Vem är du?

Vi söker dig som har ledarerfarenhet samt tidigare erfarenhet av styrelserelaterat arbete. Du har god förståelse för att arbeta i en verksamhet som verkar på kommunal- och rikspolitisk nivå. Meriterande är om du har erfarenhet av eller förståelse för hur miljö- och resurspolitiken fungerar. För att lyckas med ditt uppdrag är du erfaren i att samverka med lagstiftaren, myndigheter och andra organisationer och intressenter. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av eller insikter i återvinningens verksamhet/förutsättningar och har god förhandlingsvana. Som person uppfattas du som prestigelös, initiativrik och engagerande.

Till den här tjänsten söker vi dig som har relevant akademisk examen.

Din ledarstil präglas av ett coachande och involverande förhållningssätt med en förmåga att delegera och ge andra beslutsmandat. Du är kommunikativ och lyhörd och tydliggör förväntningar samt ser till att skapa förutsättningar för att dessa uppnås. Du förstår väl det pedagogiska i att driva en högkompetent organisation och har dokumenterad erfarenhet av att leda en organisation av specialiserad och teknisk personal. Vi ser gärna att du är en stark relationsskapare såväl internt som externt, skapar nätverk för att uppnå gemensamma mål. Ytterligare har du en stark förmåga skapa laganda och främja ett positivt samarbetsklimat i organisationen och externt. Av vikt är även en förmåga att ta fram kort- och långsiktiga planer som är övergripande och realistiska. Slutligen är du som ledare resultatorienterad och affärsmässig.

Om verksamheten

El-Kretsen är ett icke-vinstdrivande företag och ägs av 19 branschföreningar.

När producentansvaret infördes 2001 skapade elektronikproducenterna via sina branschorganisationer en gemensam tjänst för att göra återvinningsprocessen smidigare – El-Kretsen. El-Kretsens uppgift är att hjälpa producenterna att uppfylla sitt producentansvar genom att erbjuda ett rikstäckande insamlingssystem.

Sedan starten 2001 har El-Kretsen utvecklat ett nära samarbete med Sveriges samtliga 290 kommuner. Tillsammans med producenter, kommuner och återvinnare gör El-Kretsen det lätt att ta ansvar för miljön.

El-Kretsens rikstäckande insamlings- och återvinningssystem är uppdelat i två kategorier: hushåll och verksamheter. Hushållsinsamlingen kallas för elretur och organiseras i samarbete med kommunerna. Insamlingen från verksamheter organiseras via samarbeten med både kommunerna och kontrakterade transportörer.

När den uttjänta elektroniken och batterierna har samlats in transporteras de till någon av El-Kretsens specialiserade återvinningsanläggningar för att demonteras. Efter demontering och sortering tas miljöfarliga komponenter om hand och de olika beståndsdelarna förädlas till nya råvaror eller energi.

Placering: Stockholm

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för rekrytering av ledningspersoner och styrelser. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
11 juli
Sista ansökningsdag
4 september
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
65210