Konstruktör

Utvecklingsingenjör till Silex Microsystems

Har du förmågan att kunna lyssna? Klarar du att tekniskt översätta kundens önskemål till en fungerande produktion i fabrik? Vi söker just dig till en sådan roll på Silex. Silex ligger i absolut framkant av ny teknologi i tillverkning av Micro Electro Mechanical System (MEMS).
Tjänsten går ut på att vara gränssnitt mellan kundens önskemål och Silex produktion. Du jobbar i olika kundprojekt tillsammans med Silex produktionsenheter för att hitta bästa processen för tillverkning av slutprodukten. Rollen är heltid och placerad i Järfälla. Välkommen med din ansökan redan idag.

Om tjänsten

Dina arbetsuppgifter är omväxlande, du jobbar i stora och små produktutvecklingsprojekt. Du finns i många spännande uppdrag där problemlösning är vardag. Du förväntas kunna förstå kundens önskemål på en teknisk nivå, kopplat till Silex process och produktion. Du ska ha förståelse för Silex utmaningar i produktion och på detaljnivå kunna sätta dig in i de olika processerna i fabriken.
I rollen ansvarar du för den tekniska beredningen i olika kundprojekt och du jobbar alltså mot flera olika kontaktytor, tex projektledaren, Silex produktionsenheter och kundens tekniska expert. Beredningen kan tex handla om att förbereda körjournal för operatörerna.

Vem är du?

Vi söker dig som går igång på utmaningar av teknisk natur och som har förmågan kunna kommunicera komplicerade tekniska resonemang. Du som söker är Civilingenjör eller motsvarande, gärna med bakgrund från teknisk fysik, materialteknik, elektroteknik osv. Vi tror att du har miknst 2 års erfarenhet från arbetslivet, gärna från någon roll i tillverkningsindustrin tex inom produktion.
Som person är du noggrann, driftig, utåtriktad och självständig med ett fokus på teknisk problemlösning. Du har lätt att ta in komplex teknisk information och är strukturerad. För att lyckas i rollen behöver du logiskt tänkande i många led, vara effektiv, praktiskt lagd och ha förmåga att leverera i tid med precision. För den här rollen krävs att du behärskar svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.

Om verksamheten

Svenska Silex Microsystems tillverkar mekaniska och elektriska system i mikroskala som byggs i form av chip, så kallad MEMS. MEMS-tekniken möjliggör t.ex. tillverkning av trycksensorer som är så små att de kan föras in i blodomloppet på en människa. Företaget levererar i dag produkter i yttersta high-tech klass, i vissa fall ner på nanonivå, som används i medicinsk utrustning, mobiltelefoner, datorer och fordon. Silex grundades år 2000 och omsätter idag ca 700 Mkr och har 230 anställda.

Med ett 80-tal kunder världen över tillhör Silex en av de absolut främsta fristående tillverkare av MEMS i världen. Silex har huvudkontor och fabriker i Järfälla med försäljningskontor i Boston och San Fransisco i USA. Silex är certifierade mot ISO9001:2008. Läs gärna mer på http://www.silexmicrosystems.com

Välkommen med din ansökan redan idag!

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
2 december
Sista ansökningsdag
31 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
54916

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.