Implementeringsansvarig

Tjänsteansvarig för områdena PaaS och Automation till Skatteverket

Drivs du av att arbeta med utveckling, förvaltning och leverans av infrastrukturtjänster som har påverkan på samhällsutvecklingen? Vill du bredda din kompetens tillsammans med kunniga kollegor?

Sök tjänsten genom att klicka här: https://bit.ly/2JkxqWV. Du söker tjänsten via Skatteverkets hemsida.

Om tjänsten

I rollen som tjänsteansvarig ansvarar du för hantering av utveckling och avveckling av tjänster inom tjänsteområdet. Du arbetar med framtagande av roadmaps och hantering av livcykelplaner i syfte att säkerställa att våra tjänster utvecklas i linje med våra kunders kortsiktiga- och långsiktiga behov. Du arbetar aktivt med kontinuerliga förbättringar i leveransen av dina tjänster, har ansvar för budget och ekonomisk uppföljning av tjänster samt tjänstekalkylering. Självklart har du ett nära samarbete med övriga tjänsteansvariga, kundansvariga och arkitekter.
Vår tjänsteportfölj består av följande tjänsteområden; PaaS, IaaS, It-arbetsplats, Automation, ITSM, Säkerhet & arkitektur samt drift, och fler är under framtagande då vi går mot en tjänsteorienterad organisation. Du erbjuds därför en utvecklande miljö där du arbetar tillsammans med kunniga kollegor inom ditt och andras yrkesområden. Vi erbjuder flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Vem är du?

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.
I det här jobbet ska du ha:
• god förmåga att samverka
• god förmåga till kommunikation i både tal och skift
• ett agilt och målorienterat arbetssätt.

Du ska även ha:
• utbildning inom relevant teknikområde eller minst två års aktuell och relevant erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
• erfarenhet av tjänsteansvar och proaktivt förbättringsarbete
• erfarenhet av att kravställa externa leverantörer
• god förståelse för teknik

Det är önskvärt att du har en eller flera av följande erfarenheter; ledarskap, av att arbeta med utveckling av it-infrastrukturtjänster, av budgetering och ekonomisk rapportering, av utveckling av nyckeltal (KPI), av uppföljning med stöd av nyckeltal (KPI), av IT Service Management, av drift och förvaltning och/eller av it-infrastruktur och mjukvara.
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.
Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. Du måste vara svensk medborgare för att bli aktuell för det här jobbet.
På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Om verksamheten

Skatteverkets it-avdelning är en av Sveriges största med närmare 800 medarbetare. Vi ansvarar för utveckling, drift, förvaltning och underhåll av Skatteverkets it-system. Du är placerad i Solna på tjänstestyrningssektionen på enheten för gemensam IT service (GITS). Sektionen har för närvarande sju medarbetare.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
12 augusti
Sista ansökningsdag
25 augusti
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
53885

May Molin

Anna Lindekrantz

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.