Enhetschef

Täby kommun söker resultatenhetschefer till daglig verksamhet och grupp- och servicebostäder

Vill du vara med och leda verksamheten för Täbybor med funktionsnedsättning? Vi söker en resultatenhetschef till daglig verksamhet och en resultatenhetschef till grupp- och servicebostäder. Idag har vi 18 befintliga grupp- och servicebostäder samt två chefsområden för daglig verksamhet.

Att jobba som resultatenhetschef i Täby kommun betyder att du får möjlighet att påverka och göra skillnad. Brukaren prioriterar vi alltid först och nu söker vi dig som tycker om utveckling och har ett genuint engagemang för området funktionsnedsättning och att leda. Varmt välkommen med din ansökan! Tillträde enligt överenskommelse.

Om tjänsten

I rollen som resultatenhetschef inom utförarenheten funktionsnedsättning, har du personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar för cirka 25 medarbetare som är fördelade på två eller tre boenden eller ett område för daglig verksamhet. I våra verksamheter har vi stödpedagoger, stödassistenter samt teamkoordinator som stöd i det dagliga arbetet. Övergripande för utförarenheten har vi också gemensamma resurser för rekrytering, bemanning och schemaläggning.

Du arbetar operativt nära verksamheten genom att leda medarbetarna i förändringsarbete och du finns tillgänglig i det dagliga arbetet. Du leder och implementerar förbättringsförslag och delar med dig av dina egna erfarenheter till förbättringar. Brukaren är i centrum men du har också kontakt med anhöriga och gode män och arbetar för goda relationer.

Du ingår i områdeschefens ledningsgrupp tillsammans med cirka tio resultatenhetschefer för boende LSS, daglig verksamhet och socialpsykiatri. Det finns en bred kompetens i gruppen och alla lägger stort värde i att arbeta tillsammans för att främja den strategiska utvecklingen i sin helhet. Laget är viktigt! Utförarenheten är en del av avdelningen funktionsnedsättning och där vi prioriterar god samverkan mellan olika professioner – olika roller men med gemensamt ansvar för bästa möjliga stöd till de personer vi är till för.

Kommunens olika stödfunktioner, som HR, kommunikation och IT är också en del chefens interna nätverk. Grupp- och servicebostäderna finns över hela kommunen. Din arbetsplats är placerad på de bostäder eller daglig verksamhet du är chef för samt i gemensamma lokaler i anslutning till Täby kommunhus där även medarbetare inom myndighet funktionsnedsättning har sin arbetsplats.

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleutbildning som bedöms lämplig, exempelvis socionom, arbetsterapeut, fysioterapeut eller beteendevetare. Du har tidigare erfarenhet av personal, budget- och arbetsmiljöansvar. Vi söker dig som har ett genuint engagemang för målgruppen och har kunskap om LSS-lagstiftning.
Meriterande för tjänsten är erfarenhet av att ha arbetat inom verksamhetsområdet samt ha erfarenhet av att leda verksamheter inom funktionshinderområdet.

Vi söker dig som uppskattar att arbeta i en öppen organisation med ett generöst arbetsklimat där alla hjälps åt för att utveckla helheten. Du ser det som självklart att bidra till helheten genom att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter.
Vidare ser vi att du har ett coachande sätt att leda och har stor förmåga att få med personalen i arbetssätt och beslut. Som ledare sprider du trygghet, glädje och skapar engagemang och gemenskap i arbetsgrupper. Du är kommunikativ och lösningsorienterad och trivs med att arbeta med tydliga processer.
Vi lägger stor vikt på vid dina personliga egenskaper!

Om verksamheten

Täby kommun är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Fackliga representanter:
Kommunal: Susanne Lindoff-Dahlqvist tel 08-55 55 96 61
Vision : Charlotte Berken tel 08-55 55 94 31

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
27 mars
Sista ansökningsdag
23 april
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
68070

Nele Turemark