HR generalist

Täby kommun söker HR-konsult

Som HR-konsult hos Täby Kommun får du möjlighet att jobba i ett driftigt team, i en välutvecklad HR- organisation. Vi är en HR-enhet som har hög kompetens och stort engagemang och nu söker vi dig som har några års erfarenhet av brett HR-arbete. Tjänsten är tillsvidareanställning. Varmt välkommen med din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande.

Om tjänsten

I rollen som HR-konsult stöttar du tillsammans med dina kollegor verksamheten med alla typer av HR-relaterade frågor och bidrar både på en operativ och strategisk nivå. Att vara ett verksamhetsnära stöd till cheferna är en stor del av arbetet, både avseende enskilda ärenden och i mer generella frågeställningar. Du fungerar som konsultativt stöd till cheferna i till exempel arbetsrättsfrågor, ledarskapsfrågor, lönebildning, kompetensförsörjning, arbetsgivarvarumärke och jämställdhets- och mångfaldsfrågor.
Vidare ingår i tjänsten en del administrativa uppgifter.

Vem är du?

Vi söker dig som är relativt ny i karriären och är ivrig att utvecklas vidare tillsammans med oss. Du har några års erfarenhet av brett HR-arbete i en större komplex organisation. Vi ser att du har akademisk utbildning inom personalvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Flytande svenska i tal och skrift är ett krav.

Som person är du professionell, drivande, kommunikativ och ansvarstagande. Du värdesätter att skapa och behålla goda relationer samt har hög integritet. Du har förmåga att skifta mellan ett operativt och strategiskt perspektiv och har lätt för att se helheter och sammanhang på organisatorisk nivå. Denna förståelse är till din fördel i den konsultativa rollen då du kan balansera individuella behov med organisatoriska förutsättningar. Vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten och kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om verksamheten

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

På kommunledningskontoret finns de centrala ledningsresurserna och det administrativa stödet till kommunens verksamhetsområden som till exempel ekonomi, utredning, HR och kommunikation. Vi samordnar och driver övergripande utveckling och ansvarar för strategier, riktlinjer och verktyg.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
11 november
Sista ansökningsdag
4 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
66394

Nele Turemark