HR-specialist

Täby kommun söker Förhandlingschef

Som Förhandlingschef i Täby Kommun får du möjlighet att jobba i ett driftigt team, i en välutvecklad HR- organisation och hos en uppskattad arbetsgivare! Vi är en organisation som har hög kompetens och stort engagemang och nu söker vi dig som har en gedigen erfarenhet av arbetsrättsliga frågor. Tjänsten är tillsvidareanställning. Varmt välkommen med din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande.

Om tjänsten

Som Förhandlingschef har du ansvar för att driva och utveckla avtals- och förhandlingsarbete inom ramen för arbetsrätt, lönebildning, kollektivavtal och kollektivavtalstolkning. Du ger stöd och vägledning till såväl HR-kollegor och verksamhetens chefer i arbetsrättsliga frågor och personalpolitiska vägval.

Du leder arbetet med att säkerställa en samlad inriktning vad gäller tolkning och tillämpning av lagar, avtal och regler inom arbetsrättens område, tvister och kollektivavtalsförhandlingar.
Du ansvarar också för att säkerställa och vidareutveckla en förtroendefull relation och ett gott samverkansklimat till våra fackliga organisationer.

Du är vår expert på arbetsrätt och kommer arbeta med såväl strategiska frågor som operativa frågor som personalärenden. I ditt ansvar ingår att hålla sig uppdaterad i regelverkets förändringar inom arbetsrättens område samt utbilda våra chefer och ledare i arbetsrätt.

Vem är du?

Du har en akademisk utbildning inom HR, beteendevetenskap eller annan relevant utbildning. Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av arbete inom HR och med arbetsrätt o/e lönebildning i en större och komplex organisation. Du har gedigen erfarenhet att självständigt arbeta mot fackliga parter och att driva fackliga förhandlingar. Du är van att driva processer och projekt inom arbetsrättsliga området.

Som person är du relationsskapande, förtroendegivande och har ett konsultativt förhållningssätt. Du har lätt för att se samband och sätta in frågor i ett större helhetssammanhang. Vidare är du en god kommunikatör med förmåga att vara tydlig och pedagogisk i både tal och skrift. Du kommer lyckas bra i rollen om du som person är konstruktiv och lösningsfokuserad samt har en förmåga att arbeta strukturerat.

Om verksamheten

Vad kan Täby kommun erbjuda dig?

Du får arbeta i fräscha och ljusa lokaler med ett modernt och ändamålsenligt arbetssätt. Kommunhuset ligger i nära anslutning till Täby centrum med goda kommunikationer samt ett stort utbud av restauranger och butiker. På vår hemsida https://www.taby.se/kommun-och-politik/arbeta-i-taby/vart-erbjudande/ kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta i Täby kommun.

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg av kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
14 november
Sista ansökningsdag
6 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
69961