IT-strateg

Skolfastigheter i Uppsala rekryterar IT-arkitekt

SFB-2022-00658

Drivs du av både taktisk och operativt arbete? Vill du vara med och driva Skolfastigheters IT-portfölj? Tycker du om att göra gott för Uppsalas barn och elever? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Uppsala Kommun Skolfastigheter Skolfastigheter AB rekryterar nu en IT-arkitekt som vill vara med på Skolfastigheters utvecklingsresa.
Skolfastigheter befinner sig i en spännande fas med att förse Uppsala Kommun med lokaler och miljöer för pedagogisk verksamhet. Det är tack vare sina medarbetare verksamheten kan göra gott för Uppsalas skolor och förskolor så att barn och unga får bästa tänkbara förutsättningar att utvecklas.

Hos Skolfastigheter får du en verksamhet som värdesätter trivsel på arbetsplatsen tillsammans med en öppen och ärlig atmosfär. Här blir du en del av ett starkt team med fantastiska kollegor. Organisationen är engagerad och motiverad och står inför flera spännande utmaningar.

Detta är en direkt rekrytering av Skolfastigheter där vi på Poolia har fått möjlighet att hjälpa till i rekryteringsprocessen. Urvalet sker löpande så ta chansen att bli Skolfastigheters nästa kollega redan idag.

Om tjänsten

Då Skolfastigheter befinner sig i en spännande utvecklingsfas kommer du få vara med och bidra till den förändringsresa som Skolfastigheter gör mot en modern IT-verksamhet.

Som IT-arkitekt erbjuds du en omväxlande och utvecklande tjänst med goda möjligheter att forma din egen roll, där dina kloka tankar och idéer kommer att vara en tillgång för Skolfastigheter.

I rollen som IT-arkitekt har du det övergripande ansvaret för Skolfastigheters IT-portfölj utifrån perspektiven informationssäkerhet, IT-säkerhet samt arkitektur. Du kommer arbeta nära verksamheten för att se dess behov och blir den naturliga bryggan mellan verksamheten och IT.
Vidare kommer du att leda/bidra i större IT- projekt inom ditt verksamhetsområde. Som IT-arkitekt arbetar du med utredningar, krav, design av arkitektur och implementation. Du har på så vis ett stort inflytande och ansvar för de teknik- och arkitekturval som kommer att forma framtiden.

Rollen är både taktisk och operativ och passar dig som är utvecklingsorienterad och van vid att driva förändringar.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I rollen som IT-arkitekt kommer du bland annat ha följande arbetsuppgifter:

• Ansvara för att utveckla strategier för hur IT-applikationer på Skolfastigheter ska användas och förbättras även med hänsyn till beroenden samt integrationer/informationsflöden mellan system
• Du ska ha en helhetssyn över Skolfastigheters IT-portfölj och agera som en länk mellan tekniken och användarna
• Ansvar att säkerställa att IT-portföljen utvecklas i linje med bolagets digitaliseringsstrategi
• Säkerställer att organisationen har rätt infrastruktur för verksamhetens behov av applikationsstöd, datalagring och säkerhet, t.ex. genom att styra driftsleverantör utifrån förvaltningsmodell för IT
• Delta i IT-relaterade projekt inom verksamheten såsom upphandlingar, införanden samt avvecklingar av IT-stöd. Inom projekten driver och ansvarar du för arkitekturen men även för att översätta affärskrav till IT

Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en högskoleutbildning inom IT eller liknande samt flerårig erfarenhet som IT-, lösnings- eller enterprise-arkitekt. Du har tidigare erfarenhet av systemförvaltning och införande av system. Vidare har du erfarenhet av att arbeta med IT-säkerhetsfrågor och att driva IT-projekt. Din förståelse för IT-infrastruktur, dess sammanhang och beroenden är mycket god. Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av systemförvaltning enligt en förvaltningsmodell, kunskaper i något Enterprise Architect Management-verktyg samt kunskap inom ITIL (Information Technology Infrastructure Library).

Vi värdesätter dina personliga egenskaper högt och ser att det är a och o att du är en skicklig kommunikatör och samverkare för att lyckas i rollen. För att kunna inspirera verksamheten och göra den lite bättre är det viktigt att du är nyfiken på det senaste inom området och på ett ödmjukt sätt kan omsätta det i praktiken. Vi söker dig som motiveras av att ta fram digitala lösningar som skapar värde för verksamheten och våra kunder.

Om verksamheten

Uppsala Kommun Skolfastigheter AB är ett helägt kommunalt bolag som äger merparten av Uppsala kommuns skolor och förskolor. Genom fastigheterna bidrar vi till barn och ungas utveckling. Vårt uppdrag är att skapa ekonomiskt effektiva pedagogiska miljöer som stödjer verksamheternas behov. Skolfastigheter vill ligga i framkant när det gäller både hållbarhet och innovation, och har flera samarbeten med både näringsliv och akademi. Vi vill bli bäst i klassen på trygga och hållbara lärmiljöer!

Totalt ingår idag ca 140 fastigheter över hela kommunen. Bolaget har sedan det startades 2013 haft en stark tillväxt och består idag av ca 90 medarbetare. Våra medarbetare är vår främsta tillgång och det är viktigt för oss att du trivs i vår organisation.

Du kan läsa mer om Skolfastigheter på http://www.skolfastigheter.uppsala.se

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
17 januari
Sista ansökningsdag
12 februari
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
67277