Ekonomi/Finans

Senior Redovisningsekonom till Sydved

Är du redo att skapa meningsfulla resultat och vara en del av en inkluderande kultur. Välkommen till Sydved som arbetar med den finaste råvaran: Skogen. På Sydved värdesätts du och det du bidrar med - det finns en plats för dig och dina kollegor.

Nu söker Sydved en senior Redovisningsekonom som drivs av affärer, har en förmåga att skapa förtroende kombinerat med stort engagemang för att leverera resultat.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på kontoret i Jönköping. Urval och intervjuer sker löpande. Vi ser fram emot att läsa just din ansökan redan idag!

Om tjänsten

I rollen som Senior Redovisningsekonom kommer du att arbeta brett och bidra med din kunskap inom bl. a redovisning, rapportering, vara en del i skapande av årsbokslut och årsredovisning, agera bollplank inom skatte och bokföringsfrågor men även rapportera till ett av våra två moderbolag Stora Enso. Gentemot Stora Enso kommer du att sköta koncernrapportering och delta i möten för att bygga på våra relationer gentemot ägarna.

Din profil

Du är noggrann, tillförlitlig och har ett enkelt sätt att förmedla finansiell informationen för att stödja företaget och att de uppsatta affärsmålen uppnås. För att passa in i Sydveds kultur kommunicerar du med dina kollegor på ett prestigelöst sätt och bidrar med din personlighet högt som lågt. Vi fikar gärna tillsammans, tar en AW eller bara söker stöd för en enkel dialog.  Arbetsklimatet kännetecknar Sydved och en Sydvedare känns igen genom sin affärsmässighet, engagemang och förtroendeingivande.

Utveckling får du genom att delta i olika projekt så som arbete med förbättringsprocesser, sondera marknaden efter nya system och andra strategiska initiativ tillsammans med dina övriga 4 kollegor på ekonomifunktionen. Din närmaste chef är VD:n.

Vi erbjuder

Fina förmåner, bonussystem, friskvård, hälsoaktiviteter, fräscha lokaler, frukost, hybridarbete.

Rekryteringsprocessen hanteras av Poolia. Vid frågor kontakta ansvarig Rekryteringskonsult på Lovisa.Fransson@poolia.se alternativt 072 987 27 50.

Vem är du?

Vi söker dig med en akademisk utbildning inom ekonomi i kombination med relevant arbetslivserfarenhet. För att lyckas i rollen har du gedigen kunskap i boksluts- och rapporteringsarbete. Du har erfarenhet av att aktivt delta i projekt och vidare känner du dig trygg i din kompetens inom redovisningsområdet. Du har en god förståelse för det ekonomiska flödet och gillar att jobba strukturerat mot deadlines. Du är en van användare av Microsoft Excel och större affärs- och rapporteringssystem. Tjänsten ställer krav på att du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Om Sydved

På Sydved är personalen den viktigaste pusselbiten. Vi inkluderar varandra och är öppna för allas tankar. Vårt huvudansvar är att köpa virke av skogsägare och erbjuder service och rådgivning kring skogsbruk till våra kunder. Huvuddelen säljs till ägarnas industrier och sågverk (Stora Enso och Ahlstrom). Många av oss spenderar arbetsdagarna tillsammans med skogsägare bland mossa och träd, andra gör skogligt arbete eller affärsstödjande uppgifter på något av våra kontor. I allt vi gör står vi för hållbart skogsbruk där det råder balans mellan miljö och produktion. Sydved anskaffar varje år cirka 5 miljoner kubikmeter virke. Den årliga omsättningen är cirka 4 miljarder kronor, och sammanlagt är cirka 120 personer anställda på Sydved. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi finns i hela södra Sverige/Götaland. Från Örebro i Norr till Smygehuk i söder.

Ansök nu
Stad
Jönköping
Publicerad
23 februari
Sista ansökningsdag
24 mars
Referensnummer
14536