Redovisningsansvarig

Senior redovisningsansvarig till Riksbankens Jubileumsfond

Är du en erfaren redovisningsekonom? Trivs du i en bred redovisningsroll där du får ta ett stort eget ansvar? Då kan det här vara tjänsten för dig!
Vår nuvarande ekonom kommer att vara tjänstledig under ett år varför vi nu söker en vikarie med eventuell möjlighet till tillsvidareanställning.
Vi söker en senior redovisningsansvarig som kommer att tillhöra avdelningen för ekonomiadministration som består av stiftelsens administrativa direktör och fyra andra med olika ansvarsområden.

Om tjänsten

Avdelningen hanterar frågor som rör personal/HR, ekonomi och administration relaterat till stiftelsens forskningsanslag och interna finansförvaltning. Du kommer att få arbeta brett med allt från löpande redovisning till årsbokslut och årsredovisning med eget ansvar för de ekonomiska processerna runt beviljade forskningsanslag. Du kommer även ansvara för uppföljningen av stiftelsens fastighetsförvaltning (redovisningen är outsourcad). Du kommer även att få arbeta med att säkerställa att stiftelsens processer och system utvecklas i förhållande till aktuell lagstiftning och myndighetsregler. Tjänsten innebär många kontakter både internt och externt.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Löpande redovisning
Uppföljning av beviljade forskningsanslag
Avstämningar
Koordinera kvartalsbokslut
Framtagning av rapporter
Årsredovisning
Systemägare Visma

Vem är du?

Vi söker dig som har ca 10 års erfarenhet av redovisning och trivs i en akademisk miljö. Du har förmåga att koordinera och leda arbetet med framtagning av kvartalsbokslut samt självständigt upprätta årsredovisning enligt K3. Du har goda systemkunskaper gärna i Visma Business/Controller och goda kunskaper i Excel. Erfarenhet av systembyte är meriterande. Har du erfarenhet av kapitalförvaltning är det ett plus.

Som person är du självgående och kvalitetsorienterad i ditt arbete. Du är strukturerad och noggrann och har god kommunikativ förmåga, du är flexibel och prestigelös och har lätt för att samarbeta. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Stiftelsen värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, ålder eller bakgrund.

Om verksamheten

Stiftelsen Riksbankens Jubileumsfond är en fristående stiftelse som har till uppgift att stödja vetenskaplig forskning genom att dela ut forskningsanslag till enskilda forskare eller forskargrupper. Huvuddelen av RJ:s forskningsstöd, som år 2020 uppgår till drygt 500 miljoner kronor, riktas till humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning. Marknadsvärdet på tillgångarna uppgår till ca 15,9 miljarder kronor.
Läs mera på http://www.rj.se.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
15 oktober
Sista ansökningsdag
9 november
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
57665

Carin Wall

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.