Redovisningsansvarig

Senior Accountant/Redovisningsansvarig till snabbväxande läkemedelsföretaget Oncopeptides i Stockholm city

Vill du få möjligheten att ansvara för att ta hem redovisning som idag är outsourcad till det snabbväxande läkemedelsföretaget Oncopeptides?

På Oncopeptides erbjuds en ny tjänst som du får möjlighet att vara med och utforma i en spännande och livsviktig verksamhet samt ett stort eget ansvar. Arbetet utförs i nya lokaler på Luntmakargatan i centrala Stockholm.

Om tjänsten

Som Senior Accountant ansvarar du för att ta hem den idag outsourcade redovisningen till Oncopeptides. Du kvalitetssäkrar en smidig övergång samt sätter upp relevanta ekonomiska rutiner och processer så att du framgent kan ansvara för redovisningen i det molnbaserade Netsuite som Oncopeptides använder.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I tjänsten som Senior Accountant kommer du självständigt att ansvara för och sköta bolagets löpande redovisning, lageravstämningar, moms, skatter, deklarationer, bokslut samt vara delaktigt i arbete med kvartalsrapporter och årsredovisning.

Du upprätthåller externa kontakter gentemot befintlig outsourcingpartner samt sköter rapportering till berörda myndigheter och arbetar med företagets revisorer. Internt arbetar du nära Oncopeptids ekonomichef, som du även rapporterar till, samt med ekonomiavdelningen i det amerikanska dotterbolaget.

Vem är du?

Vi söker dig som har flera års praktisk erfarenhet av redovisning. Du innehar en bred kompetens inom området och gör bokslut självständigt. Har du tidigare erfarenhet från företag med lager och behärskar lagerredovisning ser vi det som meriterande. Fördelaktigt är även erfarenhet du varit delaktig i att ha insourcat redovisning tidigare samt utvecklingsinriktat arbete med, rutiner och processer.

Ett stort plus är även om du har arbetat i molnbaserade system, i synnerhet Netsuite. Troligen har du utbildning inom ekonomi på minst gymnasienivå, det viktigaste är dock din praktiskt förvärvda kompetens inom redovisning.

Som person söker vi dig med stort engagemang, som är proaktiv och driver ditt arbete självständigt samt tar ett stort ansvar.

Om verksamheten

Oncopeptides AB grundades 2000 för att utveckla cancerläkemedel, baserat på forskning av några av Sveriges ledande cancerforskare och cancerforskningsinstitut.

Oncopeptides nuvarande läkemedelsutveckling är fokuserad på melflufen. Melflufen är ett resultat av forskning som ursprungligen utfördes av dr. Joachim Gullbo vid Uppsala universitet, och i synnerhet hans utveckling av en molekyl som först blev känd som J1 och senare som Melflufen.

Med finansiellt stöd från Industrifonden, en av Sveriges ledande riskkapitalbolag, och utvecklingsgrenen av Karolinska Institutet, Karolinska Developments, kunde inleda Oncopeptides de prekliniska utvecklingsfaserna.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
20 maj
Sista ansökningsdag
10 juni
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
56898

Gabriel Asp

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.