Redovisningsansvarig

Senior accountant / redovisningsansvarig till läkemedelsföretaget Oncopeptides

Söker du en ny utmaning med stort eget ansvar inom redovisning och är du duktig på att sätta rutiner och processer? Attraheras du av att vidareutvecklas i ett snabbväxande läkemedelsföretag och vill arbeta i Stockholm city?

Börsnoterade Oncopeptides befinner sig i en mycket spännande fas och är under stark expansion. I samband med den erbjuds du möjlighet till en ny tjänst som senior accountant /redovisningsansvarig som du även får vara delaktig i att utforma.

Om tjänsten

Som senior accountant / redovisningsansvarig kommer du att ansvara för att ta hem den idag outsourcade redovisningen till Oncopeptides. Du kvalitetssäkrar en smidig övergång samt sätter upp relevanta ekonomiska rutiner och processer så att du framgent kan ansvara för redovisningen i molnbaserade Netsuite.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I tjänsten som senior accountant / redovisningsansvarig kommer du självständigt att ansvara för och operativt sköta bolagets löpande redovisning, lageravstämningar, moms, skatter, deklarationer, bokslut samt vara delaktigt i arbete med kvartalsrapporter och årsredovisning.

Du upprätthåller externa kontakter gentemot befintlig outsourcingpartner samt sköter rapportering till berörda myndigheter och arbetar med företagets revisorer. Internt arbetar du nära Oncopeptides ekonomichef, som du även rapporterar till, samt med ekonomiavdelningen i det amerikanska dotterbolaget.

Vem är du?

Vi söker dig som har flera års praktisk erfarenhet av redovisning. Du innehar en hög kompetens inom området och gör självständiga bokslut samt har vana från arbete i börsnoterat företag.

Meriterande är tidigare vana av att ha tagit hem redovisning som varit outsourcad och att du satt upp väl fungerande rutiner och processer i samband med det. Fördelaktigt är även om du har erfarenhet av lagerredovisning och ett plus är även om du har arbetat i molnbaserade system, i synnerhet Netsuite.

Troligen har du utbildning inom ekonomi på minst gymnasienivå, gärna med relevant byggnad inom redovisning. Som person söker vi dig med stort engagemang, som är proaktiv och driver ditt arbete självständigt samt tar ett stort ansvar.

Vi ser vidare att du behärskar svenska såväl som engelska i tal och skrift.

Om verksamheten

Oncopeptides AB grundades 2000 för att utveckla cancerläkemedel, baserat på forskning av några av Sveriges ledande cancerforskare och cancerforskningsinstitut.

Oncopeptides nuvarande läkemedelsutveckling är fokuserad på melflufen. Melflufen är ett resultat av forskning som ursprungligen utfördes av dr. Joachim Gullbo vid Uppsala universitet, och i synnerhet hans utveckling av en molekyl som först blev känd som J1 och senare som Melflufen.

Med finansiellt stöd från Industrifonden, en av Sveriges ledande riskkapitalbolag, och utvecklingsgrenen av Karolinska Institutet, Karolinska Developments, kunde inleda Oncopeptides de prekliniska utvecklingsfaserna.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
30 juli
Sista ansökningsdag
31 augusti
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
56898

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.