Ekonomiansvarig

Seko söker en Ekonomiansvarig till förbundskontoret

Söker du en trygg och stabil arbetsplats där du kan utvecklas och samtidigt bidra till något meningsfullt? Är du en engagerad lagspelare som gillar att utveckla, ifrågasätta och driva processer? Då kan det här vara tjänsten för dig!

Om tjänsten

Rollen som Ekonomiansvarig är bred med stor variation i ditt dagliga arbete och du kommer ha ett nära samarbete med övriga delar av verksamheten. Du är förbundets ekonomiska expert och har helhetsansvar för flödet i ekonomiarbetet med redovisning, kontroll, uppföljning, prognoser samt budgetarbete. Du stöttar och bidrar till ständig utveckling och förbättring samt vidtar de åtgärder som är nödvändiga för förbundets ekonomiska verksamhet.

Seko sitter i trevliga lokaler nära Odenplan i Stockholm.

Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Analysera ekonomiskt utfall
• Prognos- och budgetarbete
• Månads-, tertial och årsbokslut
• Utveckla arbetssätt och processer
• God data- och systemkunskap
• Rapportera om budget, utfall, prognos, analys och likviditet
• Leda och delta i arbetet med skatteberäkning, årsbokslut, årsredovisning och ekonomisk berättelse
• Kontaktperson för revisorer, banker och myndigheter

Vem är du?

Du har eftergymnasial examen inom ekonomi/redovisning eller motsvarande erfarenhet relevant för tjänsten. Vi söker dig som har arbetat självständigt med ekonomiansvar i minst 3 år och har goda kunskaper om lagar och avtal inom redovisning. Du är strukturerad, har god samarbetsförmåga och är prestigelös och serviceinriktad. Du är kommunikativ och har lätt för att utrycka dig i tal och skrift. Van att hugga i och ser dig som en problemlösare som vill förstå helheten. Har en hög integritet och förstår vikten av att hantera information konfidentiellt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Om verksamheten

Seko, Service- och kommunikationsfacket, är ett LO-förbund. Medlemsgrupperna arbetar huvudsakligen inom områdena kommunikation, transport, infrastruktur, energi och statsförvaltning.
Vi förutsätter att du delar arbetarrörelsens värderingar. Inom Seko strävar vi efter mångfald och en jämn könsfördelning. Upplysningar om tjänsten lämnas av: Vice ordförande Johan Lindholm 010-482 17 04. Facklig företrädare är Monica Egerbladh 08-791 42 14.
Läs mer på https://www.seko.se/

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
25 maj
Sista ansökningsdag
24 juni
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
68748