Säljassistent

Sales Coordinator inom förnyelsebar energi i börsbolag

BayWa r.e. Solar Energy Systems söker nu en proaktiv och administrativt inriktad Sales Coordinator B2B för verksamheten i Sverige. Tjänsten är placerad vid det svenska huvudkontoret i Kista. Du erbjuds en tillsvidareanställning på heltid och tillträdesdatum kan anpassas till din nuvarande uppsägningstid. Vi är öppna för en hybridlösning där du minst arbetar tre dagar i veckan på kontoret.

Har du ett stort intresseför att skapa nöjda kunder, koordinera beställningar och leveranser samt stödja dina kollegor inom säljområdet? Vill du arbeta i en professionell och framgångsrik global börsnoterad koncern inom förnyelsebar energi? Är du intresserad av en tjänst som ger möjlighet till personlig utveckling i ett expansivt bolag?

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Om tjänsten

Du erbjuds en utvecklande och utmanande tjänst i ett framgångsrikt och växande företag inom förnyelsebar energi. Du får vara med vid den spännande pågående energiomställningen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir:

• Tillsammans med vårt säljteam tar du hand om våra skandinaviska kunder och partners inom solcellsbranschen (B2B)
• Orderhanteringen/-administration, uppföljningen av leveransdatum och telefonrådgivning för att garantera våra kunder bästa möjliga lösning.
• Samarbeta inom koncernen med våra tyska avdelningar inom logistik, materialtillgång, produktfrågor etc
• Bistå säljteamet vid merförsäljning på befintliga kunder
• Hjälpa säljteamet med offerter och kalkylunderlag
• Framtagande av försäljningsstatistik

Vi ger dig möjligheter till vidareutbildning genom intern och extern utbildning, flexibel arbetstid, visst distansarbete och tillgång till ett modernt kontor i Kista nära pendeltågstation och tunnelbana. Dessutom får du en kollegial och öppen atmosfär som bidrar till din trivsel.

Du rapporterar till Platschefen för den svenska verksamheten.

Vem är du?

Vi är både intresserad av dig som är i början av din karriär eller som har flerårig erfarenhet.

Du behöver ha tidigare erfarenhet från kundrelationer och Order Management som Sales Assistant, Sales Coordinator eller från liknande roll/tjänst.

Det är fördel om du har ett allmänt tekniskt intresse och behärskar svenska i tal och skrift. Du har goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Kunskaper i tyska är värdefullt men krävs ej för tjänsten. Ett av systemet som du kommer att arbeta med är på tyska t o m december 2023.

Du har goda IT-kunskaper och ett digitalt intresse samt behärskar Office-paketet (Word och Excel). Tidigare erfarenhet av affärssystemet SAP och CRM-system är värdefullt.

För att vara framgångsrik i tjänsten tror vi att du är:

• Serviceinriktad och flexibel
• Strukturerad
• Initiativtagande
• Kommunikativ
• Teamspelare
• Ansvarstagande
• Lyhörd för kundens behov

Om verksamheten

BayWa r.e. – ett internationellt företag med framtid inom förnybar energi!
BayWa r.e., med mer än 3 000 anställda globalt, arbetar affärsområdena vindkraft, solenergi och bioenergi. Företaget är verksamt i Tyskland, Europa, USA och Asien-Stillahavsområdet.

Med cirka 250 motiverade, engagerade medarbetare och mer än 30 års erfarenhet är vi som försäljningsbolag BayWa r.e. Solar Energy Systems GmbH en av de ledande solcellsgrossister i Tyskland. Tack vare en stark och hållbar tillväxt är vi nu den största aktören inom vårt detaljhandelssegment. Vårt huvudkontor och centrallager med ca 2 000 m² ligger i Tübingen.

Inom B2B-verksamheten stödjer och levererar vi till installatörer och samarbetspartners inom solcellsområdet. Tack vare anslutningen till vårt moderbolag BayWa r.e. GmbH och BayWa AG, BYW:GR Xetra, kan vi alltid förlita oss på stark uppbackning.

Läs mer på https://www.baywa-re.com/en/ och https://www.baywa.com/ samt https://solar-distribution.baywa-re.de/de/

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
8 juni
Sista ansökningsdag
3 juli
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
64825