Redovisningsansvarig

Revisor idag – chief accountant på börsnoterat läkemedelsföretag imorgon?

Har du flera års erfarenhet som revisor och söker en ny och lite annan utmaning? Trivs du med stort eget ansvar och vill bygga upp redovisningsfunktionen i ett snabbväxande läkemedelsföretag beläget i fräscha lokaler i Stockholm city?

Vår uppdragsgivare befinner sig i en mycket spännande fas och är under stark expansion. I samband med detta rekryteriar man till en ny tjänst i organisationen som chief accountant, en roll som du även får vara delaktig i att utforma.

Om tjänsten

Som chief accountant kommer du att ansvara för att ta hem den idag outsourcade redovisningen. Du kvalitetssäkrar en smidig övergång samt sätter upp relevanta ekonomiska rutiner och processer så att du framgent kan ansvara för redovisningen i molnbaserade Netsuite.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I tjänsten som chief accountant kommer du självständigt att ansvara för och operativt sköta bolagets löpande redovisning, lageravstämningar, moms, skatter, deklarationer, bokslut samt vara delaktigt i arbete med kvartalsrapporter och årsredovisning.

Du upprätthåller externa kontakter gentemot befintlig outsourcingpartner samt sköter rapportering till berörda myndigheter och arbetar med företagets revisorer. Internt arbetar du nära Oncopeptides ekonomichef, som du även rapporterar till, samt med ekonomiavdelningen i det amerikanska dotterbolaget.

Vem är du?

Vi söker dig som har flera års praktisk erfarenhet som revisor. Du har en hög kompetens och förståelse för helheten inom redovisning samt har god vana från att revidera börsbolag.

Meriterande är tidigare om du varit delaktig i sourcinglösning gällande flytt av redovisning tidigare. Fördelaktigt är även om du har erfarenhet av lagerredovisning och ett plus är även om du har arbetat i molnbaserade system, i synnerhet Netsuite. Vi ser vidare att du behärskar svenska såväl som engelska i tal och skrift.

Vår uppdragsgivare erbjuder en trevlig arbetsmiljö med öppen atmosfär och stort eget ansvar. Egenskaper som uppskattas för tjänsten och för att passa i organisationen är att du är strukturerad, ansvarstagande med en jordnära och prestigelös framtoning.

Om verksamheten

Bolaget grundades 2000 för att utveckla cancerläkemedel, baserat på forskning av några av Sveriges ledande cancerforskare och cancerforskningsinstitut.

Med finansiellt stöd från Industrifonden, en av Sveriges ledande riskkapitalbolag, och utvecklingsgrenen av Karolinska Institutet, Karolinska Developments, kunde bolaget inleda de prekliniska utvecklingsfaserna. Bolaget är börsnoterat.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
27 juli
Sista ansökningsdag
25 augusti
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
57192

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.