Redovisningschef

Revisor idag-Accounting Manager imorgon på global mediabyrågrupp imorgon?

Globala mediabyrågruppen Group M beläget ett stenkast från Sturelplan erbjuder dig en ny utmaning som Accouting Manager. I tjänsten ingår att leda ett team om 3 personer och GroupM söker dig som vill arbeta på en dynamisk, stimulerande och utvecklande arbetsplats med hög trivselfaktor och kollegor som har nära till skratt. Vill du jobba i en värderingsstyrd organisation som arbetar för att inspirera människor och organisationer till att lära och växa är detta rätt arbetsplats för dig.

Vi är ett familjärt företag som är en del av WPP, en stor internationell koncern, och vi arbetar för att kombinera det bästa av dessa två världar.

Förutom det självklara, som bra arbetsvillkor, bra villkor och förmåner, trevlig arbetsmiljö och spännande utmaningar så finns det ett par saker som gör det lite extra bra att jobba här. Du får stor delaktighet och möjlighet att vara med och påverka ditt dagliga arbete. Vi har en familjär anda, korta beslutsvägar och närhet mellan ledning och medarbetare. Vi tycker att balans mellan arbete och fritid är viktigt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

I rollen som Accounting Manager kommer du att ha redovisningsansvar för flera enheter i Sverige samt ha personalansvar för tre personer. Ditt ansvar blir att säkerställa hög nivå av intern kontroll för din avdelning samt med hjälp av din personal utveckla processer och rutiner. Du kommer ansvara för att SOX regelverket efterföljs och ha ansvar för godkännande av flera SOX kontroller.

Du kommer att arbeta både övergripande och “hands on” med redovisning. Ditt team i Sverige består av ambitiösa och högpresterande personer, du kommer att rapportera till Head of Accounting. I tjänsten ingår även att ha ett nära samarbete med AP/AR och Controllingteamen.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Ansvara för månads- och årsavstämningar och relaterade SOX kontroller
• Leda arbetet med upprättandet av årsredovisning samt deklaration
• Följa upp och säkerställa redovisningens regelefterlevnad
• Leda ett team av redovisningsspecialister
• Ansvara för dokumentation och processbeskrivningar inom ditt område
• Vidareutveckla rutiner gällande redovisning och rapportering

Vem är du?

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande. Du är trygg i dina redovisningskunskaper och har erfarenhet av internkontroll. En passande bakgrund kan vara du som arbetat på en av dom större revisionsbyråerna i minst tre år och vill gå vidare i en linjeroll motsvarande redovisningschef.

Rollen skulle passa dig som haft teamledaransvar och vill utvecklas i rollen som ledare. Du känner dig trygg i ledarskapet och trivs med att leda och fördela arbetet på en avdelning med fyra personer. Du trivs med att motivera och coacha dina medarbetare samtidigt som du finns tillgänglig för olika redovisningsfrågor.

Som person ser vi att du är noggrann och analytisk och kan se både detaljer och helheter. Du är trygg som person, trivs med variation av operativt arbete och att coacha andra och du har en utvecklad förmåga att prioritera. Andra egenskaper som är nödvändiga är att du är engagerad, strukturerad och kommunikativ. Du har avancerad kunskap i Excel och erfarenhet av Marathon är meriterande men inget krav. Då rapportering sker till London ser vi att du behärskar engelska flytande vilket du även är i svenska språket.

Om verksamheten

GroupM är en arbetsplats där vi värderar kompetens och erfarenhet för given roll. Vi strävar efter mångfald när det kommer till såväl kön som bakgrund och personlighet.

GroupM ingår i den globala koncernen, WPP Plc, och fungerar som moderbolag till de i koncernen ingående bolagen/varumärkena Mediacom, Mindshare, Wavemaker och Quisma som är verksamma inom mediaförmedling, kommunikationsrådgivning, data management, content, konceptutveckling, programmering, business science mm. Som mediekonsulter tar koncernbolagen ett helhetsansvar för upprättande av våra kunders mediestrategier och implementering av dessa. GroupM ingår i den globala koncernen WPP, ett av världens största nätverk av över 8,500 reklambyråer, PR-byråer, undersökningsföretag och mediebyråer i över 100 olika marknader. http://www.groupm.se

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
25 november
Sista ansökningsdag
13 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
61633