Redovisningsekonom

Redovisningsekonom till uppdrag på statlig myndighet

Tycker du om att samordna och ta ansvar för det ekonomiska flödet? Har du erfarenhet från statlig myndighet och trivs i en bred och omväxlande roll? Då kan det här konsultuppdraget vara något för dig!

Vår kund är en statlig myndighet och vi söker dig som trivs i en roll som arbetar nära verksamheten. Arbetsuppgifterna är varierande och kommer du att arbeta både operativt och med styrning och uppföljning av ekonomiska frågor.

Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid med start i april och det beräknas pågå t om 31/12. Du kommer att ha din arbetsplats i centrala Stockholm.

Urval och intervjuer sker löpande, så välkommen med din ansökan redan idag!

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Vi söker dig som har erfarenhet av ekonomiförvaltning och som är van att ta ansvar för det ekonomiska flödet. I din roll kommer du att ha en hel del kontakter och ett nära samarbete inom organisationen, främst med organisationens Shared Service Center (SSC), som idag sköter en stor del av det ekonomiska flödet. Du kommer att tillhöra den administrativa enheten som består av sex personer.

I dina arbetsuppgifter ingår bl a:

– ekonomisk redovisning
– ansvara för, och i nära samarbetet med SSC, administrera flödet inom reskontra
– moms- och skattehantering
– bokslut och rapportering
– budgetarbete
– utredningar och analyser
– ansvara för att redovisningsregler efterlevs,
– ansvara för underhåll och uppdatering av information i ekonomisystem
– stöd till verksamheten i ekonomiska frågor

Vem är du?

Vi söker dig som har en relevant utbildning inom ekonomi. Du har erfarenhet av liknade arbetsuppgifter och har en god ekonomisk förståelse. Vidare är det ett krav att du tidigare har arbetat med ekonomisk förvaltning inom statlig myndighet.

Du har goda kunskaper i Office-paketet och har tidigare erfarenhet av Agresso, Visma eller motsvarande system.

Som person ser vi att du är van att arbeta självständigt och att driva ditt arbete framåt. Du är analytisk och strukturerad och har ett intresse för att utveckla och förbättra processer och rutiner. I din roll kommer du att vara ett stöd till verksamheten och därför ser vi att du även är kommunikativ och har en pedagogisk ådra. Du har ett stort engagemang, tycker om att ta ansvar och trivs med att bygga relationer i din vardag.

Känner du igen dig i beskrivningen? Varmt välkommen med din ansökan.

Om verksamheten

Om Poolia
Liksom du är vi på Poolia specialister inom ekonomi, många av oss med egen erfarenhet av att arbeta i branschen. Vi är nämligen övertygade om att en av hörnstenarna för att göra ett riktigt bra arbete är engagemang och intresse för sitt område. Våra kunder återfinns inom bland annat banker, försäkringsbolag, staber och andra organisationer. Vi har erfarenhet av tillsättningar, bemanningskonsulter och interimskonsulter till både privat och offentlig sektor.

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande – Rätt individ. På rätt plats. Alltid.

Förmåner
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Som anställd hos oss har du tillgång till förmånsportalen Benefits där du kan ta del av olika erbjudanden inom bland annat hälsa, försäkringar och hushållsnära tjänster. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar samt företagshälsovård.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
26 mars
Sista ansökningsdag
2 april
Omfattning
Visstidsanställning
Referensnummer
56642

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.