Redovisningsekonom

Redovisningsekonom till Sterner Stenhus

Redovisningsekonom till Sterner Stenhus

Om tjänsten

Är du en Redovisningsekonom som vill nå din fulla potential och söker en bred roll på ett företag och inom en koncern i stark tillväxt? Vill du vara en del av en organisation som har ett hållbarhetsperspektiv i allt de gör? Trivs du bäst i en prestigelös miljö där alla hjälps åt? Då kan det vara dig vi söker!

Som Redovisningsekonom på Sterner Stenhus har du en central roll och ett övergripande ansvar för redovisning och löpande rapportering för tilldelade bolagsstrukturer. Detta innebär att du, tillsammans med övriga kollegor på ekonomiavdelningen, ansvarar för löpande bokföring, månads-, kvartals- och årsbokslut samt upprättning av årsredovisningar. Rollen är bred där du kommer att vara drivande och högst delaktig i redovisningsarbetet samt diverse projekt.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I dina arbetsuppgifter ingår bl.a.:
• Teamledare med huvudansvar för redovisning & löpande rapportering för tilldelade bolagsstrukturer till interna parter, t.ex. månads-, kvartals-, årsbokslut samt årsredovisningar
• Säkerställa kvalitet och laguppfyllnad i bokföringen
• Ansvara för de tilldelade bolagens löpande bokföring, kund- & levreskontra
• Vara den naturliga kontakten mot externa parter, myndigheter och revisorer
Befogenheter
• Förbereda betalningar för de tilldelade bolagen inför godkännande

Vem är du?

Vem söker vi?
• Akademisk examen i ekonomi eller motsvarande med inriktning redovisning
• 2 års erfarenhet i liknade befattning
• Du ska kunna arbeta självständigt i din roll samt vara van att arbeta i en föränderlig miljö
• Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
• Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
• Goda kunskaper i Microsoft Office
Meriterande
• Intresse för fastighetsbranschen
• Erfarenhet av Vitec 3L
• Arbete med lön
• Erfarenhet avseende transaktioner inom EU

Du ingår i Ekonomiavdelningen som består av 10 kollegor – Redovisningschef, Redovisningsekonomer, Controller och Ekonomiassistenter. Som person är du självgående, noggrann, prestigelös och en lagspelare med ett starkt driv som ser samarbete där alla hjälps åt som en naturlig sak. Då tjänsten är verksamhetsnära och innebär mycket kontakter, internt som externt, är det viktigt att du är en kommunikativ, social och trygg person som uppskattar möjligheten till många kontaktytor.

Stämmer detta in på dig? Då kan vi erbjuda dig ett arbete i en organisation där alla har en passion för bolaget och hugger i där det behövs. Sterner Stenhus företagskultur präglas av stor öppenhet, drivkraft och vilja att hjälpa varandra. Beslutsvägarna är korta, man har roligt tillsammans och motiveras av att göra skillnad både lokalt kring projekt och för samhället i stort.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om verksamheten

Tjänsten är placerad i trevliga lokaler i Marievik, Stockholm.

Organisationsbeskrivning

Sterner Stenhus är ett investmentbolag. Koncernen består av flera verksamheter. Det största innehavet är Stenhus Fastigheter i Norden ab (publ) som äger, förvaltar och utvecklar offentliga och kommersiella fastigheter som man även delar ekonomisk förvaltning med. Övriga innehav är Premia properties A.E noterat på Atens börs, samt de NASDAQ noterade bolagen Fasadgruppen AB och Vestum AB. I koncernen finns även entreprenadbolag, hustillverkande bolag, musikproduktion och även mjukvarubolag. Företaget karaktäriseras av entreprenörsanda och tillväxt kombinerat med erfarna och drivna kollegor. Detta medför stora möjligheter till att lära mycket om alla delar av bolagsbyggande och speciellt inom fastighetsbranschen samt att ta stort personligt ansvar och få saker att hända.

http://www.sternerstenhus.se

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
1 augusti
Sista ansökningsdag
31 augusti
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
63189