Redovisningsekonom

Redovisningsekonom till internationellt bolag

Vill du arbeta i en bred och omväxlande roll med stort eget ansvar? Har du arbetat med bokföring och har koll på debet och kredit? Ekonomiavdelningen ansvarar för redovisningen i samtliga nordiska länder och i denna roll som redovisningsekonom har du bolagsansvar för det svenska bolaget. Du arbetar självständigt i rollen och rapporterar till Nordic Finance Manager.

Tjänsten är ett konsultuppdrag med start omgående, för rätt person finns även möjlighet till anställning. Vår kund är ett internationellt företag med kontor i Solna.

Urval och intervjuer sker löpande, så välkommen med din ansökan redan idag!

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som redovisningsekonom kommer du att arbeta i en varierad roll, med arbetsuppgifter som:

– Löpande bokföring
– Månatliga kontoavstämningar
– Leverantörsreskontra. Ansvarig för hela processen som innefattar scanning av leverantörsfakturor, attestflödet, kontering samt utbetalning i banken
– Kundreskontra. Ansvarig för upprättande av faktura i systemet utifrån fakturaunderlag, skicka faktura till kund, kontering samt inbetalning i banken
– Delaktighet i månadsbokslut och årsbokslut
– Upprättande och betalning av momsdeklaration
– Likviditetsprognos. Ansvarig för rapportering av kommande in- och utbetalningar i koncernens cashpool.

Vem är du?

Vi söker dig med erfarenhet av liknande uppgifter inom redovisning och du är van att självständigt hantera större ekonomiska flöden med mycket data. Du kan exempelvis ha arbetat i en koncern där du skött redovisningen för ett flertal dotterbolag. Lämplig utbildningsbakgrund är gymnasienivå inom ekonomi. Du bör vara en van användare av Excel. Rollen kräver även att du är analytisk, noggrann och strukturerad.

Om verksamheten

Om Poolia
Vi tillhör de företag i Sverige som har absolut längst erfarenhet av rekrytering och personaluthyrning inom ekonomi. Detta gör att vi kan erbjuda dig unika möjligheter oavsett om du är CFO, redovisningschef, controller eller löneadministratör – inom ekonomins hela spektra – såväl till privat som till offentlig sektor.

Förmåner
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Som anställd hos oss har du tillgång till förmånsportalen Benefits där du kan ta del av olika erbjudanden inom bland annat hälsa, försäkringar och hushållsnära tjänster. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar samt företagshälsovård.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
18 juni
Sista ansökningsdag
7 juli
Omfattning
Visstidsanställning
Referensnummer
53915

Elisabeth Axelsson

Sara Jama

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.