Redovisningschef

Redovisningschef till Dedicare AB

Söker du en ny utmaning och det yttersta ansvaret för redovisningen i en driven koncern med sunda värderingar? Gillar du kombinationen av att leda personal och redovisning? Vill du arbeta nordiskt? Då kan du vara den vi söker!

Om tjänsten

Dedicare Group bedriver rekryterings- och bemanningsverksamhet inom vård, life science och socialt arbete. Dedicare är ett öppet och välkomnande företag med en entreprenörsmässig företagskultur. Kontoret ligger centralt på Ringvägen i Stockholm och är ett företag med god tillväxt.

Koncernen har verksamhet i Sverige, Norge och Danmark och rollen som Redovisningschef innebär ett ansvar för att säkerställa att lokal GAAP efterlevs i respektive land. Till din hjälp har du nio medarbetare (varav en i Danmark och två i Norge) som du har personalansvar för. Du rapporterar till bolagets CFO.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Yttersta ansvar för att redovisningen i respektive bolag upprättas med kvalitet på ett ändamålsenligt vis i enlighet med lokal GAAP
• Upprätta externa finansiella rapporter i enlighet med gällande lagar och regler för respektive lokal marknad
• Upprätta månadsvisa bokslut för rapportering till koncernfunktionen
• Bygga upp och säkerställa effektivitet i bolagets interna kontroller inom ansvarsområdet
• Implementering av koncerngemensamma redovisningsprinciper
• ”On-boarding” av förvärvade bolag
• Hålla samman revisionen inom respektive land

Vem är du?

Vi söker dig som har/är:
• Akademisk examen eller likvärdigt.
• Erfarenhet från liknande roll i en nordisk koncern
• Tidigare erfarenhet av personalansvar/starka ledaregenskaper
• Erfarenhet från transaktionsintensiv verksamhet
• Mycket starka redovisningskunskaper
• Erfarenhet av att bedriva effektiviseringsarbete och säkerställa effektiv intern kontroll
• Drivs av att jobba i föränderlig miljö och av att få möjligheten att sätta sin prägel på redovisnings- och rapporteringsrutiner
• Flytande i svenska och obehindrat i engelska, skriftligt som muntligt

Du trivs att arbeta självständigt i ett högt tempo samtidigt som du har goda ledaregenskaper. I rollen som ledare drivs du av att göra andra bättre och skapa värde genom engagemang och stort hjärta. Eftersom tjänsten innebär mycket kontakter, interna och externa, är du kommunikativ och social och ser möten med olika typer av människor som en naturlig sak. Då koncernen både har svenska och utländska dotterbolag är du bekväm med att kommunicera både på svenska och engelska.

Som person har du en öppen personlighet samtidigt som du har ett tydligt affärstänk och är analytisk. Du är en tydlig ”doer” som skapar ordning och är en problemlösare.

Stämmer detta in på dig? Då kan vi erbjuda dig en spännande och utvecklande tjänst i en fartfylld miljö på ett drivet företag med sunda värderingar där prestigelöshet och frihet under ansvar gäller. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper

Om verksamheten

I över 26 år har vi arbetat med att möta resurs- och kompetensbehov inom vård, life science och socialt arbete. Idag är Dedicare störst i Norden på kompetensförsörjning inom dessa områden. Vi finns i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Sedan hösten 2022 finns vi även i Storbritannien och på Irland. Vi erbjuder både konsult- och rekryteringslösningar, vilket innebär att vi på ett smidigt sätt hittar kvalificerad personal för varje specifik situation. Med vår långa erfarenhet, och det faktum att många av oss har jobbat inom vård och omsorg, har vi en djup förståelse för vad som krävs. Dedicare är ett värderingsstyrt företag och våra gemensamma värderingar är därför väldigt viktiga för oss. De vägleder oss dagligen i vår vardag och är en självklar del av vår företagskultur.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
10 januari
Sista ansökningsdag
12 februari
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
67174