Projektledare

Projektledare IT till Micasa Fastigheter

Vill du jobba för ett bolag som tar ett stort samhällsansvar, där hög kompetens och engagerade kollegor präglar stämningen? Har du erfarenhet av att arbeta i en projektledande roll inom IT och är ute efter nya utmaningar? Då kan det vara dig vi söker!

Vi erbjuder ett omväxlande och givande arbete i ett annorlunda fastighetsbolag där vår värdegrund bygger på engagemang, nyfikenhet, omtanke och kompetens. Hos oss har du möjligheten att växa i din roll och utvecklas i takt med verksamhetens behov.

Vi sitter i ett modernt kontor på Nordkapsgatan 3 i Kista, ca 7 minuters gångväg från Kista centrums tunnelbana och busstation. Förutom att vistas på vårt trevliga kontor har du möjlighet att planera ditt arbete delvis på distans då det nya arbetssättet är naturligt för oss, då vi växlar hybridmöten med möten på plats, efter behov.

Om tjänsten

Vi söker nu en ytterligare kollega till IT-teamet, som för närvarande består av 3 personer. Du kommer tillhöra enheten IT, informationsförvaltning och kontor.

I rollen ingår att, tillsammans med systemleverantören, ansvara för den dagliga driften av de system som ingår i förvaltningsportföljen inklusive integrationer mellan ingående system i förvaltningsobjekten. Ditt ansvar består bland annat av att arbeta med systemens releaser/uppgraderingar, genomföra och dokumentera integrationer samt kommunicera och planera tillsammans med berörda i bolaget. Du problemhanterar och åtgärdar fel tillsammans med leverantör och ser till att driftrutiner samt system dokumenteras.

Tillsammans med en kollega agerar ni experter på bolagets IT-miljö som förvaltningsledare enligt PM3 för flera system. Du upprättar och uppdaterar systemdokumentation i förvaltningsplaner samt löpande arbete med ändringshantering. Vidare agerar du beställare, kravställare och följer upp leveransen inom områdena server och applikationsdrifttjänster (Windows) samt databastjänster (Microsoft SQL), åtkomst till applikationer baseras på Citrix.

Du projektleder IT utveckling inom system, infrastruktur och arkitektur. Du gör tekniska bedömningar, rekommenderar beslut och ger förslag kopplat till den tekniska utvecklingen och förvaltningen. I rollen ingår även att stödja verksamheten vid förstudier, utformning av kravspecifikationer och definition av effektmål.

Vem är du?

Vi söker dig som har:

• Relevant eftergymnasial utbildning.
• Erfarenhet om metoder och verktyg för införandeprojekt och löpande förvaltningsstyrning.
• Erfarenhet av framtagande av förvaltningsplaner och planering av vidareutveckling.
• Beställarkompetens med erfarenhet av kravhantering och systemintegrationer.
• Dokumenterad erfarenhet av leverans av driftstjänster så som serverdrift, databasdrift, switchar, citrix- eller annan applikationsdrift.
• Förståelse för IT-arkitektur och utveckling.
• Erfarenhet av Windowsmiljöer.

Vi ser det som meriterande om du även har:

• Utbildning inom projektledning.
• Erfarenhet av förvaltningsstyrningsmodell PM3 eller likvärdig.
• Erfarenhet/god kännedom om ITIL som stadens nyckelleverantörer arbetar efter.
• Kunskap eller erfarenhet om projektstyrningsmodeller.
• Förvaltning av system inom kommunal eller offentlig förvaltning.
• Förståelse för uppbyggnad av databaser (främst SQL) och erfarenhet av IT-säkerhet.
• Systemkompetens inom Fast2, Insikt, EpiServer, Sharepoint, WordPress och Stockholms stads projektmodell Lilla Ratten.
• Förståelse för nätverk.

Som person är du lösningsorienterad med god analytisk förmåga. Du är självgående och för dig är det viktigt att ha struktur i ditt arbete. Då arbetsuppgifterna kräver många kontaktytor ser vi att du med enkelhet samarbetar med andra.

Om verksamheten

Micasa Fastigheter i Stockholm AB är ett fastighetsbolag som ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Vår huvudsakliga uppgift är att tillhandahålla välskötta, trygga och tillgängliga bostäder till stadens äldre, personer med funktionsnedsättning samt till av staden prioriterade grupper med svag ställning på bostadsmarknaden. Vi äger och förvaltar ca 110 fastigheter som omfattar knappt 1 miljon kvadratmeter. Våra miljö- och energiledningssystem är certifierade enligt ISO 14001 och 50001.

Vi kan engagera oss i något som vi brinner extra för genom 8 timmars valfritt volontärsarbete varje år. Vi har även ett förmånligt friskvårdsbidrag, rabatterade gymkort, förmånligt lunchkort, privat sjukförsäkring och regelbundet anordnade friskvårdsaktiviteter.

Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har passerat, så tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag.
Vi ser fram emot att höra av dig!

I den här processen samarbetar Micasa med Poolia och du är varmt välkommen att höra av dig till Jennifer Nilsson vid eventuella funderingar.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
18 november
Sista ansökningsdag
18 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
66547