Chef

Operativ Chef till AVISEQ – ATCC Stockholm-Arlanda

Vill du ta dig an uppgiften att säkerställa att samhällskritisk kommunikation på Arlanda fungerar – dygnet runt, året om? Drivs och inspireras du av flygteknik och möjligheterna med teknisk infrastruktur? Vill du vara involverad i och ha möjlighet att leda och påverka företagets utveckling? Som chef för ATCC Stockholm-Arlanda har du en utmanande och ansvarsfull roll i ett framgångsrikt företag med stora utvecklingsmöjligheter.

AVISEQ erbjuder en dygnet runt verksamhet för att tillhandahålla teknisk operativ drift för flygsäkerhetspåverkande utrustning för att upprätthålla civil och militär flygtrafik.

Om tjänsten

Som chef till ATCC Stockholm-Arlanda agerar du som företagets affärsrepresentant för din verksamhet och ansvarar för dess offertarbete samt budget- och ekonomisk uppföljning, du skapar goda relationer till kunder och personal samt säkerställer kvalitén utifrån uppsatta mål i levererade tjänster.

Som chef ansvarar du för det ekonomiska och verksamhetsmässiga resultatet inom ditt eget produktionsområde; dvs att tid och leveransdatum hålls samt produktionsstyrning genom resurs- och kompetenssäkring av egen personal och/eller underentreprenörer.

Du leder och styr teamets verksamhet enligt AVISEQ:s styrmodell och processer. Du leder verksamheten mot uppsatta mål genom att motivera din personal och genom en aktiv relation med kunden, där de största kunderna är LFV och Swedavia. Teamet består av teknisk personal, teamledare, driftledare och produktionsledare, allt för att säkra den operativa driften av kundernas kritiska system. Totalt har du ett personalansvar på ca 40 medarbetare, varav 2 produktionsledare samt 2 teamledare.

Luftfartsvärlden har likt många brottats med pandemin, då luftfartstrafiken helt plötsligt dog. Oavsett om det är 1 eller 1000 flygplan i luften måste infrastrukturen fungera. Inom den interna processen får du som chef vara med och påverka fortsatt utvecklingen inom företaget, där effektiv leverans ska säkerställas genom att digitalisera interna processer och dokumentation.

I din roll som Operativ Chef rapporterar du direkt till företagets VD.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Produktion och avtalsimplementering
• Budget- och resultatuppföljning
• Affärsansvar jämtemot befintliga kunder och nya kunder/affärer inklusive offerteransvar
• Fullt personalansvarig för teamet med bland annat mål- och lönesamtal
• Ingå i Operations ledningsgrupp samt deltagande i bolagets ledningsgrupp.
• Delta i företagets affärsplanearbete.

Vem är du?

Vi vet att du har en gedigen chefserfarenhet med en god förmåga att skapa och bibehålla goda kund-kontakter – både internt och externt. Du ser och tar ansvar för helhet, är beslutsför och drivs av utmaningar. Du förstår strategier och hur du översätter detta till prioriteringar inom verksamheten för att nå uppsatta mål eller lösa problem. Du har naturligtvis goda kunskaper och förståelse för ekonomi och resultatuppföljning. Du har en stark förmåga att planera och organisera ditt arbete effektivt och självständigt, men i samarbete och samverkan, eftersom du har en vilja att tillhöra ett lag och intresse för att lösa utmaningar tillsammans.

Du har en relevant akademisk examen för uppdraget.

Om verksamheten

AVISEQ är ledande aktör i Sverige inom drift och underhåll av avancerad teknik inom luftfartsområdet – allt från projektering till färdiga installationer. Förebyggande och avhjälpande underhåll och deltagande i olika projekt är en del av vardagen där AVISEQ jobbar med radar-, radio- och navigationssystem, terminalutrustning, infrastruktur och IP-nätverk. AVISEQs operationella verksamhet består av sex olika team med verksamhet över hela landet och verksamheten karaktäriseras av samarbete och entreprenörskap.

AVISEQ verkar inom kritisk kommunikation. Vi är specialister på att erbjuda kostnadseffektiva tjänster utan att göra avkall på säkerheten. Vi övervakar, driftar och underhåller våra kunders tekniska utrustning och system, allt för att säkerställa deras kritiska verksamhet. Våra största kunder verkar inom luftfart och säkerhet vid flygtrafikcentraler, flygplatser, statliga myndigheter och företag, såväl offentliga som privata, i hela Sverige. AVISEQ har cirka 210 anställda och blev i maj 2020 en del av LFV-koncernen. Vi vill vara den bästa arbetsplatsen för dig som gillar utmaningar och att ta ett samhällsansvar!

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Pion Groups verksamhet för rekrytering av ledningspersoner och styrelser. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
10 mars
Sista ansökningsdag
2 april
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
67982