Ekonomichef

Områdeschef Ekonomi & Analys HSB Stockholm

Är du en coachande chef med tidigare bakgrund inom brf, redovisning eller revision som brinner för att leda och utveckla medarbetare? Har du även erfarenhet av delta i projekt samt arbeta utvecklingsinriktat gällande rutiner, processer och system?

HSB Stockholm Ekonomi & Analys är marknadens största aktör inom ekonomisk förvaltning av bostadsrättsföreningar och erbjuder nu dig en ny utmaning som områdeschef.

Tjänsten är ett vikariat på 15 månader med start i juni 2020. Varmt välkommen med din ansökan.

Om tjänsten

Som områdeschef inom Ekonomi & Analys erbjuds du en variationsrik tjänst med stort ansvar för personal, budget och arbetsmiljö. I uppdraget ingår arbete med verksamhetsplanen och att verka för att fastställda policys efterlevs samt att arbetet följer HSBs värderingar (ETHOS). Du rapporterar till verksamhetschefen för HSB Stockholm BRF Ekonomi.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Leda, stötta och utveckla 13-15 medarbetare
• Arbete med budget och ansvar för resultat- och budgetuppföljning
• Ansvara för att tjänsteproduktion och- leverans inom gruppen lever upp till organisationens
krav på kvalitet, lönsamhet och kundnöjdhet
• Skapa effektiva arbetssätt via kontinuerlig vidareutveckling av rutiner och processer
• Bemanna och rekrytera medarbetare med lämplig kompetens och
bakgrund till din grupp i samarbete med HR
• Planera arbetsmiljöarbete, genomföra och informera om rutiner/policys inom området samt kontrollera att interna arbetsmiljörutiner följs
• Utöva ett förhållningssätt som bidrar till delaktighet, engagemang och arbetsglädje samt samverka över avdelningsgränserna och därmed bidra till helheten för HSB Stockholm

Utbildning/erfarenhet:

Vi söker dig som är civilekonom eller har annan relevant eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Du har flerårig erfarenhet som ledare för medelstora grupper och brinner för att stötta och vidareutveckla medarbetare. Vidare är du van att arbeta med olika projekt samt att effektivisera rutiner och processer.

I grunden har du en god kompetens inom redovisning, bokslut och årsredovisning samt har troligen arbetat med budget/haft budgetansvar.

Bakgrund inom BRF och tidigare erfarenhet inom ekonomisk förvaltning av bostadsrättsföreningar är meriterande. Annan relevant bakgrund är ledande befattningar inom revisions/outsourcingföretag inom redovisning.

Vem är du?

Vi söker dig som är civilekonom eller har annan relevant eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Du har flerårig erfarenhet som ledare för och brinner för att stötta samt vidareutveckla medarbetare. Vidare är du van att arbeta med olika projekt samt att effektivisera rutiner och processer. I grunden har du en god kompetens inom redovisning, bokslut och årsredovisning samt har troligen arbetat med budget/haft budgetansvar.

Bakgrund inom BRF och tidigare erfarenhet inom ekonomisk förvaltning av bostadsrättsföreningar är meriterande. Annan relevant bakgrund är ledande befattningar inom revisions/outsourcingföretag inom redovisning.

De personliga kompetenser vi söker är:

• Självgående.
Du tar ansvar för din uppgift. Du har ett strukturerat angreppssätt och driver dina processer framåt.
• Samarbetsförmåga.
Du arbetar bra tillsammans med andra människor och förhåller dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
• Ledarskapsförmåga
Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för effektivt nå gemensamma mål.
Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra genom att skapa engagemang och delaktighet.
• Ekonomisk medvetenhet
Du förstår och tillämpar affärsmässiga principer genom att fokusera på kostnader, intäkter och effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv.
• Tydlig
Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram samt att förväntningarna är tydliga för alla berörda parter. Du är duktig på att påminna och följa upp.

Om verksamheten

HSB Stockholm är en medlemsägd organisation som jobbar med bosparande, byggande och förvaltning. Vi erbjuder allt ifrån förvaltningstjänster till medlemskap för bostadsrättsföreningar och är bostadsrättens främsta företrädare. Vi är en värderingsstyrd organisation som jobbar efter visionen att ”vi ska vara den aktör som har det bästa anseendet hos alla våra intressenter när det gäller boendet”, vilket vi uppnår genom att jobba med både hjärta och hjärna. Våra värderingar är grunden i hela vår verksamhet. På HSB Stockholm får du chansen att växa och utvecklas.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
25 mars
Sista ansökningsdag
15 april
Omfattning
Vikariat
Referensnummer
56596

Gabriel Asp

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.