Samordnare

Nyfiken och driven näringslivsutvecklare till Täby kommun

Vill du vara med och bidra till utvecklingen i en av landets mest företagstäta kommuner? Vi söker en nyfiken och driven näringslivsutvecklare med god kommunikativ förmåga. Tillsammans med näringslivschefen kommer du att vara en motor för näringslivsfrågorna i Täby kommun.

Täby är en av landets mest företagstäta kommuner med cirka 10 000 företag. Kommunen vill bidra till att det finns goda förutsättningar för företagande. Så att antalet etableringar och arbetsplatser i kommunen ökar och befintliga företag har goda förutsättningar att utvecklas.

Kommunens näringslivsenhet är en länk mellan kommun och näringsliv som stöttar interna verksamheter i frågor som påverkar näringsliv och företagande. En viktig uppgift är att stärka dialogen med företagen och bidra till ökad förståelse för näringslivets villkor.

Om tjänsten

Rollen innebär många externa kontakter, huvudsakligen med lokala företag men även andra aktörer såsom kommuner, skolor och näringslivsfrämjande aktörer. Du kommer att samarbeta med många av verksamheterna i kommunen och har en samordnande roll i näringslivsfrågor. Arbetsuppgifterna är huvudsakligen av operativ karaktär med fokus på att utveckla dialogen och stärka samverkan med det lokala näringslivet.

Exempel på arbetsuppgifter är att

• anordna näringslivsträffar, vilket innebär allt från att hitta talare och ta fram inbjudan till att sammanställa deltagarlistor och beställa catering
• ta fram nyhetsbrev och skriva inlägg till sociala kanaler
• samordna företagslotsen, som är en service för företag som vill starta eller utveckla en verksamhet
• nätverka med representanter för näringslivet och andra aktörer
• bedriva omvärldsbevakning och ta fram underlag
• identifiera utvecklingsområden och vara en möjliggörare för att stärka företagsklimatet.

Vem är du?

Vi söker en nyfiken och driven person som trivs med att knyta nya kontakter och bygga nätverk. Du har fingertoppskänsla för god kommunikation och arbetar självständigt och tar egna initiativ för att nå uppsatta mål. Du är flexibel, prestigelös och hugger i där det behövs.

Du har

• stort intresse för samhälls- och näringslivsfrågor och god förståelse för företagandets villkor
• akademisk utbildning inom ekonomi, statsvetenskap eller annan relevant utbildning
• erfarenhet av arbete med näringslivsrelaterade frågeställningar från offentlig eller privat sektor
• hög servicenivå samt en vilja och förmåga att överträffa förväntningar
• vana av att arbeta med webbaserad kommunikation och förmåga att skriva såväl formella texter som inlägg i sociala kanaler
• god analytisk förmåga.

Du har förmodligen ett brett kontaktnät. Erfarenhet av att planera och genomföra möten och event är meriterande. Förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar är en förutsättning.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Om verksamheten

Täby kommun är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Fackliga kontakter:
Helen Klockare, Saco: helen.klockare@taby.se, 08-555 595 12
Linda-Marie Palm, Vision: lindamarie.palm@taby.se, 08-555 598 74

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
17 mars
Sista ansökningsdag
10 april
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
68067