Kommunikatör

Medie- och presskommunikatör

Vi söker nu en driven och erfaren kommunikatör med specialistområde inom media och press till en statlig myndighet i Solna. Uppdraget som är på heltid startar i månadsskiftet augusti/september och löper till den 31 december 2022 med möjlighet till förlängning med 4 månader.

Om tjänsten

Du kommer att vara ett extra stöd till befintlig mediekommunikatör på avdelningen. Dina kommer att arbeta med strategisk kommunikationsrådgivning kopplat till media. Planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser. Hantera medieförfrågningar och medieträna talespersoner och rådgivning till kollegor i kommunikationsfrågor. Du kommer också att ta fram kommunikationsplaner och budskap för olika kommunikationsaktiviteter. Arbeta i pressjouren för myndigheten övergripande och initiera till presstips och pressaktiviteter. Följa upp och utvärdera insatser och arbeta med omvärldsbevakning, marknadsundersökningar och omvärldsanalyser samt presentera månatlig statistik över genomslag i media.

Vem är du?

Du har en högskoleutbildning inom media och kommunikation eller ekonomi och minst 3 års arbetslivserfarenhet som kommunikatör och även minst 3 års erfarenhet av arbete som pressekreterare, presschef eller pressansvarig. Du har också minst 1 års erfarenhet av arbete inom offentlig sektor.
Du har goda kunskaper i MS Office och goda kunskaper i redigeringsverktyg, t ex Indesign och Photoshop och du har goda kunskaper i webbpubliceringsverktyg, t ex Episerver och Sitevision. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelskas i såväl tal som skrift.

Om verksamheten

Inom sälj och marknad finns många kreativa möjligheter. Med en bredd från marknadschef och säljare till inköpare, informatörer och webbredaktörer har vi tjänster och uppdrag som kan intressera dig. Som konsult får du möjligheten att testa olika yrken och få en bred erfarenhet längs vägen fram till ditt drömjobb.

Att vara konsult passar dig som på kort tid vill skaffa dig lång erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät.
Urval och intervjuer sker löpande så du är välkommen med din ansökan redan idag.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
3 augusti
Sista ansökningsdag
17 augusti
Omfattning
Visstidsanställning
Referensnummer
65316