Löneadministration

Lönespecialist till Internationella Engelska Skolan

Är du en kunnig lönespecialist med vilja och ambition att göra skillnad i ditt jobb? Drivs du av förbättring, effektivisering och digitalisering? Om du vill vara med på en spännande förändringsresa i en väl etablerad och framgångsrik friskolekoncern, då ska du läsa vidare!

Internationella Engelska Skolan, IES, befinner sig i en expansiv fas med fortsatt tillväxt där flera nya skolor planeras öppna de kommande åren. Till följd av detta förstärks nu löneavdelningen där särskilt fokus ligger på att digitalisera verksamheten. Vi söker därför dig som vill arbeta i en varierande roll med goda förutsättningar att vara med och påverka.

Tjänsten, som är placerad på IES huvudkontor i Täby, är en heltidstjänst med önskat tillträde snarast enligt överenskommelse. Urval och intervjuer kommer att ske löpande, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Detta är jobbet för dig som vill arbeta med den löpande lönehanteringen men också med processer och systemfrågor. Under 2024 kommer IES att byta lönesystem till HR-plus 8 samt Medvind, så här får du möjlighet att tillsammans med löneteamet proaktivt bidra med din kompetens i olika projekt för att säkerställa en effektiv och kvalitetssäkrad löneprocess. Här hanteras idag drygt 4000 löner för 46 skolor.

Som lönespecialist kommer du självständigt att ansvara för löneberedningen med allt vad det innebär för ett antal skolor, för närvarande i Hogia. Dina arbetsuppgifter inkluderar, utöver traditionell löneberäkning, ferie- och uppehållslön, utredningar, statsbidrag samt rapportering till berörda myndigheter. Visst analysarbete ingår liksom avstämningar och löpande dialog med skolekonomer och ekonomiavdelning. En annan viktig uppgift är att stötta och supportera verksamheten i olika frågeställningar kring lön och kollektivavtal samt hålla utbildningar för chefer och medarbetare i system som är kopplade till lön.

Du välkomnas till ett trevligt löneteam med stark ”vi-känsla” bestående av fyra medarbetare och en lönechef. Gemenskap, delaktighet och samarbete har bidragit till ett öppet arbetsklimat, där man gärna hjälper varandra och delar med sig av sin kunskap.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av självständigt löneadministrativt arbete och en relevant påbyggnadsutbildning inom lön. Generellt god datavana och ett systemintresse är en förutsättning, kunskap i HR-plus 8 och Medvind är ett måste. Eftersom koncernspråket är engelska kräver tjänsten att du behärskar både svenska och engelska på en mycket god nivå i såväl tal som skrift. Vi ser gärna att du har ett genuint intresse för utbildning och en stark vilja att lära känna och stötta verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter en god samarbetsförmåga samt en hjälpsam och prestigelös inställning som bidrar till ett positivt arbetsklimat. Som person är du strukturerad och noggrann, du vet hur du ska prioritera uppgifter utifrån deadlines och kan arbeta effektivt även under periodvis högt tempo. Du motiveras av att leverera service på en hög nivå, gillar att ta eget ansvar och kommer gärna med förslag till förbättringar. Dessutom tror vi att du är förändringsbenägen, vågar utmana det som råder och gillar att tänka nytt.

Här erbjuds du en omväxlande tjänst med engagerade och dedikerade kollegor i en internationell miljö där folk brinner för det man gör – att utbilda nästa generation!

Om verksamheten

Internationella Engelska Skolan, IES, är en av de ledande fristående aktörerna inom utbildning i Sverige, med ca 32 000 elever i 46 skolor. I Sverige bedriver IES skolverksamhet från förskoleklass i grundskolan till och med gymnasiets tredje årskurs. IES grundades 1993 och är idag inne på sitt 29:e verksamhetsår. Upp till hälften av undervisningen bedrivs på engelska av lärare som har engelska som modersmål.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
14 mars
Sista ansökningsdag
2 april
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
68004