Facility Manager

Lokalansvarig till IF Metalls förbundskontor

Har du erfarenhet av lokal- och säkerhetsfrågor och vill ha en självständig roll med varierande arbetsuppgifter?

Nu söker IF Metall en lokalansvarig till en ny roll på förbundskontoret i Stockholm. I tjänsten får du möjlighet att arbeta med allt från strategisk styrning, planering och stödfunktioner till kärnverksamhet såsom fastighet, lokaler, säkerhetsfrågor, logistik och arbetsmiljö.

Förbundskontoret finns på Olof Palmes Gata 11 vid Hötorget i Stockholm. Just nu pågår en renovering av lokalerna som närmar sig slutfas inom kort. Här får du möjlighet att samarbeta med engagerade kollegor i en värderingsstyrd miljö i moderna och anpassade lokaler. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

I tjänsten kommer du att arbeta med varierande uppgifter kopplat till ansvar för lokaler och inköp. Du ansvarar för uppföljning, förvaltning och utveckling av IF Metalls förbundskontors lokaler, cirka 3 700 kvm i fastigheten på Olof Palmes Gata 11 vid Hötorget i Stockholm. Lokalerna består av verksamhetsanpassad kontorsmiljö, konferensytor i form av mötesrum och gästmatsalar samt lager och arkiv. Tjänsten ingår i ekonomiavdelningens kansli och du rapporterar till ekonomichef. Det är en roll med en hel del praktiskt arbete men som också kräver att du arbetar strategiskt. Du ansvarar för den dagliga driften när det gäller lokalfrågor och kontorsservice samtidigt som du leder förändrings- och förbättringsarbete samt projekt inom ansvarsområdet.

Som lokalansvarig kommer du att
• ansvara för uppföljning, förvaltning och utveckling av förbundskontorets lokaler
• ansvara för budget, verksamhetsplanering och resultat
• ansvara för upphandling och avtal av tjänster
• hantera inköp av produkter, material, varor eller tjänster från leverantörer
• ha ett informationsansvar gällande kontorsrelaterade och fastighetsrelaterade frågor
• ta fram beslutsunderlag gällande driftsformer
• ta fram av rutiner och policyer avseende kontorets lokaler
• säkerställa en bra efterlevnad inom kvalitet och säkerhet.

Vidare kommer du att vara delaktig i arbetet med
• lokalsäkerhetsfrågor med delegerat arbetsmiljöansvar
• tillgänglighetsfrågor kopplade till förbundskontorets lokaler
• möbel-, ergonomi- och inredningsfrågor
• systematiskt brandskyddsarbete.
Du kommer även ha en roll i skyddskommittén samt vara med och utveckla IF Metalls arbete med informationssäkerhet kopplat till ditt ansvar.

Kontaktpersoner:
Tommy Thunberg Bertolone, facklig företrädare, 08-786 81 46
Linda Sjögren, HR, 08-786 81 90

Vem är du?

Vi söker dig som har arbetat självständigt i en liknande roll med ansvar för lokaler och säkerhetsfrågor. Det är viktigt att du är van att arbeta med projekt och samordning. Du har erfarenhet av upphandling, inköp och kravställning samt är van att arbeta med uppföljning. Vidare bör du ha förståelser för grundläggande juridik kopplat till avtal. Då kommunikation är en stor del i tjänsten ska du ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och i skrift på både svenska och engelska.

Som person är du relationsskapande, kommunikativ och lösningsorienterad. Du är ansvarstagande och affärsmässig i ditt sätt att arbeta och kan driva projekt framåt. Det är viktigt att du har en förmåga att leda och kravställa i din roll samtidigt som du tar initiativ till arbetsuppgifter så som möblering, påfyllning av material och mottagande av leveranser. Känner du igen dig i beskrivningen och vill arbeta i en miljö där människor gör skillnad varje dag – då kan du vara den vi söker!

Om verksamheten

IF Metall organiserar anställda inom verkstads-, bil- och kemiindustri, gruvor, läkemedelsföretag och tvätterier, och har över 300 000 medlemmar på 13 000 arbetsplatser runt om i Sverige. Omkring 21 procent av medlemmarna är kvinnor. IF Metall har en feministisk syn och verkar för rättvisa, jämlikhet och jämställdhet. Det är en kunskapsintensiv organisation som strävar efter en god arbetsmiljö för alla, värdesätter olikheter i arbetsgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden. Vi erbjuder dig ett professionellt, meningsfullt och utvecklande arbete i en organisation som verkar för ständig utveckling av människan och industrin. Mer information finns på https://www.ifmetall.se

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
20 september
Sista ansökningsdag
12 oktober
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
65824