IT

Leveransansvarig inom IT

Nu har du chansen att söka rollen som Leveransansvarig inom IT hos vår kund som är en myndighet. Här får du möjlighet att arbeta i en dynamisk verksamhet med ett viktigt uppdrag som påverkar alla medborgare i vårt samhälle. Stämmer nedan annons in på din profil? Skicka in ditt CV redan idag!

Om tjänsten

Denna roll ansvarar för leveranser till och från IT och kommer vara en av myndighetens experter inom IT området. Miljön bygger idag på on-premlösningar som är outsourcade hos en IT-leverantör. Rollen som Leveransansvarig innebär att du kommer ha ett övergripande ansvar för leveranserna inom IT. Du blir ett viktigt nav mellan leverantörer, IT-enheten och verksamheten. Du kommer att jobba nära förvaltare och Tjänsteansvarig för att verifiera att leveranserna sker på ett kvalitativt sätt. Kravställning och uppföljning med leverantörer för att säkerställa att lösningar levereras i enlighet med myndighetens tekniska och säkerhetsmässiga SLA:er samt delta i upphandling av nya system och tjänster.

I tjänsten ingår det att även bistå IT-chefen i arbetet med att driva och utveckla den interna infrastruktur och dess tjänster. I rollen ingår många kontaktytor såväl internt som externt mot leverantörer. Enheten du kommer att tillhöra består idag av 7 medarbetare med olika kompetenser och arbetsuppgifter. Rollen är ny och det finns möjligheter att utveckla denna tjänst vidare beroende på kompetens, samtidigt som du kommer att få jobba med flera spännande förändringsarbeten inom myndigheten.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Stötta med bred och djup teknisk kompetens inom IT-drift
• Bidra med bred teknisk expertis, insyn samt stöd till avdelningen och verksamheten
• Övergripande ansvar för att driva, dokumentera samt följa upp den tekniska utvecklingen
• Delta i arbetet med att tillsammans med avtalade leverantörer ta fram kostnadseffektiv, tillgänglig och säker IT-infrastruktur i samsyn med övriga intressenter
• Bidra och vid behov leda tekniska kravställningar, uppföljning av tekniska leveranser samt mindre projektledning
• Ansvarig för den tekniska leveransen av avtalade tjänster och processer
• Rapportering till kund (och internt) avseende samtliga tjänster i leveransen
• Se till att beslutade åtgärder verkställs i enlighet med fastställda processer
• Identifiera, hantera och minimera risker
• Följa upp KPI:er såsom kundnöjdhet
• Följa upp SLA:er utifrån avtal
• Säkerställa att processer och rutiner utförs på ett effektivt sätt
• Tillsammans med IT-leverantören utveckla myndighetens tjänster

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har
flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete inom motsvarande områden. Du har goda kunskaper inom svenska och engelska i både tal och skrift, och har lätt för att förklara komplicerade tekniska termer för de som inte är insatta i ditt område.
Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet inom projektledning, Artificiell Intelligens (AI) och It-säkerhet.

Som person är du utvecklingsorienterad och du driver självständigt och proaktivt dina uppgifter framåt. Du trivs i en dynamisk miljö och är flexibel, prestigelös och samarbetar lyhört och tillmötesgående både internt och externt. Du bidrar konstruktivt till gruppens framgång genom att dela information och kunskap. För att lyckas bra i rollen har du en god förmåga förstå olika perspektiv, kan snabbt finna kärnan i komplex information och fatta rätt beslut utifrån det och kan leverera med god kvalitet även under hög arbetsbelastning. Vi tror att du gillar variation och att du arbetar effektivt under skiftande förutsättningar. Det kommer naturligt för dig att ta ansvar för dina uppgifter och din egen utveckling, samtidigt som du bidrar till helheten och myndighetens utveckling. Som representant för myndigheten är du förtroendeingivande, tydlig och har förmågan att bygga tillitsfulla relationer. Du är säkerhetsmedveten som person och har stor personlig mognad med eget driv.

Du rapporterar till it- och säkerhetschefen och som ingår i en av myndighetens ledningsgrupper. Anställningen är en
tillsvidareanställning på heltid. IMY tillämpar sex månaders provanställning. Arbetet utgår från våra trevliga aktivitetsbaserade lokaler centralt i Stockholm med möjlighet till enskild överenskommelse om distansarbete (Hybrid). Anställningen är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att svenskt medborgarskap krävs för denna befattning. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Sista ansökningsdatum är den 28/4, men intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! Rekryteringen sker i samarbete med Poolia och vid frågor är du välkommen att höra av dig till Jennifer Nilsson.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
18 mars
Sista ansökningsdag
28 april
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
70999