Sekreterare

Kyrkoherdesekreterare till Västermalms församling

Är du en skicklig administratör med hög servicekänsla och god samarbetsförmåga? Om du ser dig om efter en ny utmaning, har ett öga för detaljer och trivs med omväxlande arbetsuppgifter, då kan detta vara jobbet för dig! Västermalms församling söker en kyrkoherdesekreterare med placering i trevliga lokaler på Kungsholmen. Här får du arbeta tillsammans med ett 60-tal kollegor som gör skillnad för människors liv varje dag!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, provanställning tillämpas. Tillträde sker enligt överenskommelse, urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Ditt huvudsakliga ansvarsområde innebär att assistera och ge administrativt stöd till församlingens kyrkoherde samt biträdande kyrkoherde. Du hanterar en mängd olika arbetsuppgifter som bidrar till den dagliga verksamheten. Med fokus på struktur och ordning har du en central roll i att säkerställa att församlingen fungerar smidigt och effektivt enligt de riktlinjer och föreskrifter som gäller för verksamheten.

Dina arbetsuppgifter innefattar:
• Sekreterare i kyrkorådets arbetsutskott och kyrkofullmäktige
• Diarieföring
• Administrativt stöd till ledning samt mötesplanering och kalenderhantering
• Kyrkoskrivaruppgifter vid behov såsom bokningar av dop, vigslar och begravningar
• Delat ansvar kring receptionsuppgifter

Vem är du?

Vi söker dig med flerårig erfarenhet som administrativ assistent, sekreterare eller administratör, med fördel inom en offentlig/politikerstyrd verksamhet alternativt idéburen organisation. Du har erfarenhet av diarieföring och är insatt i offentlighetsprincipen. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning. Du uttrycker dig obehindrat på svenska i såväl tal som skrift och har mycket goda IT kunskaper, framför allt i Office-paketet.

För att lyckas i rollen ser vi att du är strukturerad med en väl utvecklad organisationsförmåga och ett positivt och prestigelöst förhållningssätt. Du är ansvarstagande, tillmötesgående och kan självklart ta egna initiativ när det behövs. Vidare är du samarbetsinriktad och hjälpsam samtidigt som du självständigt kan planera och driva ditt arbete framåt. Givetvis hanterar du information och känsliga uppgifter med hög integritet och gott omdöme.

Vi ser gärna att du som söker delar Svenska Kyrkans värderingar.

Om verksamheten

Västermalms församling är en stor och växande församling i Stockholm med stabil ekonomi och ca 70 000 invånare. Innerstadspuls, nybyggaranda och idylliska villakvarter präglar församlingens olika delar. I församlingen arbetar ca 60 erfarna och kunniga medarbetare med stort engagemang. Verksamheten bedrivs i arbetslag runt Kungsholms, S:t Görans och Essinge kyrkor med ett gemensamt kansli. De pastorala teamen består av; Gudstjänster och kyrkliga handlingar, Identitet och mognad, Utsatthet och gemenskap, Återhämtning och fördjupning, Kultur och påfyllnad samt Service.

Läs mer om oss på https://www.svenskakyrkan.se/vastermalm

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
13 maj
Sista ansökningsdag
9 juni
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
71450