Kyrkoherde till Västermalms församling

Är du en lyhörd, klok och erfaren ledare som är genuint grundad i din tro? Är du en god andlig herde som lockas av en ny utmaning i en spännande församling mitt i storstadspulsen? Här finns fantastiska möjligheter att vara med och utveckla verksamheten ytterligare tillsammans med 60 erfarna och engagerade medarbetare.

Västermalms församling är en stor och växande församling i Stockholm med stabil ekonomi och ca 70 000 invånare, varav 51% kyrkotillhöriga. Innerstadspuls, nybyggaranda och idylliska villakvarter präglar församlingens olika delar. Arbetet bedrivs i och kring de tre vackra kyrkorna med olika profil - Kungsholms Ulrika Eleonora, S:t Göran och Essinge, S:t Eriks kapell samt sjukhus- och häkteskyrka tillsammans med kompetenta medarbetare och förtroendevalda.

Vem är du?

Du är prästvigd i Svenska kyrkans ordning. Du har erfarenhet som ledare och chef med behörighetsgivande kyrkoherdeutbildning och/eller flerårig erfarenhet av att arbeta som kyrkoherde. Utbildning inom ledarskap ses som meriterande. Du har goda ekonomikunskaper och är väl insatt i de administrativa uppgifter som ingår i en kyrkoherdes roll.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig, en andlig erfaren ledare, som möter människor med lyhördhet, respekt och utan prestige. Du är trygg och stabil i din framtoning och trivs med att bygga och vårda relationer. Din förmåga att skapa struktur och tydlighet är god och du tar tillvara dina medarbetares kompetenser. Du vet hur du skapar en fin laganda och förmedlar arbetsglädje, kraft och energi. Vidare är du en utmärkt kommunikatör som på ett pedagogiskt vis kan motivera och inspirera andra. Vi tror att du är en framtidsinriktad visionär som med stort engagemang kan möta omvärldens utmaningar.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med önskat tillträde den 1 oktober. Varmt välkommen med din ansökan innehållande CV, personligt brev, löneanspråk samt försäkran enligt KO 34:9 och samtycke vid behörighetsprövning som ska vara Poolia tillhanda senast den 22 mars 2023.

Ladda ner dokumenten genom dessa klickbara länkar och bifoga i din ansökan:

Försäkran enligt KO 34:9

Samtycke behörighetsprövning

Vänligen observera att bakgrundskontroll kommer att göras samt att utdrag ur polisens belastningsregister kommer att begäras innan tjänsten tillsätts.

Vid frågor kring tjänsten kontakta kyrkorådets ordförande Ulla Birgersdotter 070-631 11 97 eller tf kyrkoherde Anne Annerstedt 070-289 94 83

Kontaktpersoner hos Poolia: Camilla Elfving 070-551 30 31, Maria Widell-Vuopio 070-202 27 05

Fackliga företrädare:  KyrkA, Rebecca Söderblom rebecca.soderblom@kyrka.se, Vision Stockholms stift, Ola Osbeck ola@visionstockholmsstift.se

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
1 mars
Sista ansökningsdag
23 mars
Referensnummer
12119