Kommunikatör

Kommunikatör till IF Metall

Är du en självgående kommunikatör som är samhällsintresserad och delar arbetarrörelsens värderingar? Vill du arbeta i en bred roll med fokus på webb? Som kommunikatör hos IF Metall får du möjlighet att arbeta i en miljö med stark värderingsgrund och engagerade medarbetare. Du kommer att ingå i kommunikationsavdelningen som består av 14 personer och din placering blir på förbundskontoret i centrala Stockholm. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Som kommunikatör på IF Metall erbjuds du en roll där du arbetar brett och med många olika delar inom kommunikation. Du kommer att delta i projekt, genomföra och följa upp kommunikationsinsatser och kampanjer. Vidare kommer du att bidra med innehåll till webben och vara delaktig i det dagliga kommunikationsarbetet med texter, bilder och uppdateringar.

I rollen ingår även att:
– Ta fram och publicera anpassade texter för alla kanaler
– Vara ett kommunikativt stöd i verksamheten
– Kvalitetssäkra innehåll och kampanjer
– Bistå med webbsändningar
– Medlemskommunikation
– Upprätthålla grafisk profil

Facklig representant, Tommy Thunberg Bertolone, 08 – 786 81 46.

Vem är du?

Du har relevant utbildning inom kommunikationsområdet samt minst 3 års erfarenhet av att arbeta som kommunikatör. Tjänsten kräver att du är en god skribent med känsla för att hitta rätt tonalitet och form beroende på kanal och målgrupp. Därför är det viktigt att din svenska är mycket god i såväl tal som i skrift. Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med olika kommunikationskanaler och besitter goda kunskaper för att skapa engagerande innehåll på webben och i sociala mediekanaler. Du har erfarenhet av bildhantering och att arbeta med webbpubliceringsverktyg så som EpiServer. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med medlemskommunikation, fackliga organisationer eller från byrå. Desamma gäller om du har intresse för och kunskap om streaming eller om du har samarbetet med leverantörer av liknande tjänster. I ditt arbete är du självgående och som person är du kommunikativ och relationsbyggande. Vidare ser vi att du är strukturerad samt har en god förmåga att prioritera och organisera ditt arbete.

Om verksamheten

IF Metall, organiserar anställda inom verkstads-, bil- och kemiindustrin, gruvor, läkemedelsföretag och tvätterier, och har 310 000 medlemmar på 12 900 arbetsplatser runt om i Sverige. Omkring 21 procent av medlemmarna är kvinnor. IF Metall har en feministisk syn och verkar för rättvisa, jämlikhet och jämställdhet.
Läs mer på: https://www.ifmetall.se

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
15 juni
Sista ansökningsdag
5 juli
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
64919