Kommunikatör

Kommunikationsstrateg till Täby kommun

Är du en skicklig kommunikatör med erfarenhet av att arbeta i politiskt styrd verksamhet? Vill du vara med och driva kommunikationsarbetet på en enhet med stor utvecklingslust kan denna roll vara rätt för dig!

Om tjänsten

I den här rollen kommer du arbeta som kommunikationsstrateg för verksamhetsområde utbildning. Verksamhetsområde utbildning är Täby kommuns största verksamhetsområde och målgrupperna för kommunikationen som utgår från verksamhetsområdet är många.
Rollen innehåller både strategiskt och operativt kommunikationsarbete.
Du ansvarar för den långsiktiga och strategiska kommunikationsplaneringen och ser till att kommunikationen är med och bidrar till att nå Täby kommuns övergripande mål inom området. Du arbetar nära utbildningsledningen och är ett professionellt stöd i arbetet med att ta fram riktlinjer för kommunikationen. Du ger praktiskt och operativt stöd till verksamheten och arbetar till exempel med texter och underlag av olika slag.

Vem är du?

Vi söker dig som har akademisk utbildning med examen inom medie-och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer är likvärdig och relevant för tjänsten.

För att trivas och lyckas i rollen har du mångårig erfarenhet av liknande arbete i såväl ledningsgrupper som större organisationer som är politiskt styrda. Du har förståelse för de krav en komplex organisations strukturer ställer – du är duktig på att skapa goda relationer och du växlar lätt mellan strategiska och operativa uppdrag.

Du är en van skribent som med lätthet hittar kärnan i komplex information och har en stark känsla för hur man uttrycker sig med rätt ton och form beroende på målgrupp. Att du skriver och pratar flytande svenska är ett krav.

Du har lätt för att samarbeta, är serviceinriktad, drivande, arbetar självständigt och kommer med kreativa lösningar och nya angreppssätt på utmaningar som uppstår. Du är strukturerad, kan prioritera och ha ordning på många bollar samtidigt.
Vidare ser vi att du har ett stort samhällsengagemang och gärna är insatt i frågor som rör utbildning.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om verksamheten

Kommunikationsenheten är en del av kommunledningskontoret och ansvarar för kommunens strategiska kommunikationsarbete. Enheten utvecklar kommunikationen och ansvarar för strategier, riktlinjer och verktyg. Arbetet ska bidra till att stärka förtroendet för Täby kommun genom en sammanhållen, tydlig och tillgänglig kommunikation.

Kommunikationsenheten består av ett motiverat och engagerat team på tio personer. Det finns fyra kommunikationsstrateger som ansvarar för kommunens olika verksamhetsområden. Utöver det finns kollegor som arbetar särskilt med grafisk design, sociala medier, webb, foto/rörliga medier samt pressfrågor. Du kommer att jobba i ett team med hög kompetens och där samarbete är i fokus!

Vad kan Täby kommun erbjuda dig?
Under våren 2017 flyttade Täby kommun till det nybyggda kommunhuset, här får du arbeta i fräscha och ljusa lokaler med ett modernt och ändamålsenligt arbetssätt. Kommunhuset ligger i nära anslutning till Täby centrum med goda kommunikationer samt ett stort utbud av restauranger och butiker. På http://www.taby.se kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta i Täby kommun.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
21 november
Sista ansökningsdag
14 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
70020