Kommunikatör

Kommunikationsstrateg till Täby kommun

Är du en skicklig kommunikatör med erfarenhet av att arbeta i politiskt styrd verksamhet?
Vill du vara med och driva kommunikationsarbetet på en enhet med stor utvecklingslust då kan denna roll vara rätt för dig! Varmt välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande.

Om tjänsten

I den här rollen kommer du arbeta som kommunikationsstrateg för verksamhetsområde utbildning. Du ansvarar för den långsiktiga kommunikationsplaneringen och ser till att kommunikationen är med och bidrar till att nå Täby kommuns övergripande mål inom området. Din uppgift är att tydliggöra vilka kommunikationsinsatser som ska göras under året och vem som ska ansvara för vad.
I nära samarbete med ledningen för verksamhetsområde utbildning tar du fram riktlinjer för hur kommunikationen ska utformas. Du är rådgivande gentemot chefer och medarbetare kring hur de ska agera i frågor rörande kommunikation. Rollen innehåller både strategiskt och operativt kommunikationsarbete.
Du arbetar för att skapa engagemang och ge kunskap och ditt arbete är med och bidrar till att nå uppsatta mål för kommunens kommunikation. Din närmsta chef är kommunikationschefen.

Vem är du?

Vi söker dig som har akademisk utbildning med examen inom medie-och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer är likvärdig och relevant för tjänsten. För att trivas och lyckas i rollen har du mångårig erfarenhet av liknande arbete i en större organisation som är politiskt styrd. Du har lätt för att samarbeta, är duktig på att skapa goda relationer och gillar högt tempo. Du växlar lätt mellan strategiska och operativa uppdrag. Du är drivande, arbetar självständigt och kommer med kreativa lösningar och nya angreppssätt på utmaningar som uppstår.
Du behöver vara en van skribent som med lätthet hittar kärnan i komplex information och har känsla för hur man uttrycker sig med rätt ton och form beroende på målgrupp. Att du skriver och pratar flytande svenska är ett krav.
Vidare ser vi att du har ett stort samhällsengagemang och gärna är insatt i frågor som rör utbildning. Du är en nyfiken lyssnare som har en förmåga att se helheten och trivs i roller med starkt inflytande.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om verksamheten

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med attraktiva, trygga och hållbara miljöer – med omsorg om kulturarvet och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Kommunikationsenheten är en del av kommunledningskontoret och ansvarar för kommunens strategiska kommunikationsarbete. Enheten utvecklar kommunikationen och ansvarar för strategier, riktlinjer och verktyg. Arbetet ska bidra till att stärka förtroendet för Täby kommun genom en sammanhållen, tydlig och tillgänglig kommunikation. Kommunikationen ska bidra till att det ska vara enkelt att bo och jobba i Täby kommun. Kommunikationsenheten består av ett motiverat och engagerat team på tio personer. Det finns fyra kommunikationsstrateger som ansvarar för kommunens olika verksamhetsområden. Utöver det finns kollegor som arbetar särskilt med grafisk design, sociala medier, webb, foto/rörliga medier samt pressfrågor. Du kommer att jobba i ett team med hög kompetens och där samarbete är i fokus!

Varmt välkommen med din ansökan!
Fackliga representanter
Helen Klockare (Saco), 0766 43 95 12
Linda-Marie Palm (Vision), 0766 43 98 74
På taby.se kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta i Täby kommun.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
21 november
Sista ansökningsdag
11 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
66502