Förbundsjurist

Kommunal söker förbundsjurist med inriktning socialförsäkringsrätt

Är du en jurist som vill vara med och skapa helhetssyn inom socialförsäkringsrätt för Kommunals medlemmar? Vill du dessutom arbeta i en organisation som arbetar hårt för att göra skillnad för en stor mängd människor. Då har vi jobbet för dig. Vi söker för rekrytering till Kommunal en jurist med specialistkompetens inom försäkringsrätt.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning, placerad på arbetsplats- avtalsenheten (ARA) på Kommunals förbundskontor i centrala Stockholm. Arbetet kommer att innebära resor med övernattning på andra orter. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. Kollektivavtal med Handels Tjänstemannaavtal finns.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I rollen som förbundsjurist kommer du vara en av de huvudansvariga i vårt arbete med försäkringsärenden.

Som förbundsjurist har du tillsammans med en ombudsman huvudansvar för allt som rör socialförsäkringsrätt. Det innebär att du bland annat ansvarar för att rättssäkerheten och rutinerna vid försäkringsärenden fungerar. Du kommer att göra bedömningar och föreslå vilka ärenden vi ska processa i domstol. Du kommer också själv föra processer för medlemmarnas räkning i domstol.

För att rättssäkerheten inom försäkringsrätten ska fungera är utbildningsinsatser riktade mot lokalombudsmän en del av arbetet. Du kommer också ha löpande rådgivning till våra 13 lokalavdelningar och dessa försäkringsansvariga ombudsmän.

Som en av Kommunals experter inom området ser vi dig som naturlig opinionsbildare inom området.

Vem är du?

Vi söker dig som har arbetat som jurist ett antal år. Du ska ha djup kunskap om försäkringsrätt och hur man processar dessa i domstol. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i domstol eller som ombud i domstol.

Det är av stor vikt att du har en god förmåga att uttrycka dig i skrift och förklara juridiska bedömningar och lösningar på ett klart och tydligt sätt så att medlemmen har möjlighet att förstå det egna ärendet.

Du är van vid att läsa och förstå rapporter och utredningar. Du har kompetensen att applicera och tillämpa lagar, förarbeten och praxis i det enskilda fallet och du hittar hållbar juridisk argumentation. Du har goda kunskaper i MS Office.

Arbetet är mycket självständigt och kräver engagemang, initiativrikedom och att kunna ta beslut. För att kunna se och utveckla socialförsäkring rätten på förbundsnivå, är det mycket viktigt att du är strategisk och noggrann samt har en god analytisk förmåga. Du har en god människokännedom och förmåga att med respekt möta medlemmar i olika situationer.

Du planerar, organiserar och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt och du är van vid att hålla dig inom angivna tidsramar. Du trivs med att arbeta såväl i grupp som självständigt. Självklart delar du Kommunals värderingar.
Vi sätter stort värde i de personliga egenskaperna i denna rekrytering. Har du erfarenhet från liknande politiskt eller idéstyrd verksamhet är det en fördel.

Om verksamheten

Kommunal är en fackförening med över en halv miljon medlemmar. Vi finns i fler än 230 yrken i kommuner, landsting och privat sektor. Vi är en viktig samhällspolitisk aktör i Sverige och en modern fackförening med yrkesskickliga medlemmar och anställda som tillsammans arbetar för att tillvarata medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och i samhällslivet i stort. Vår vision är att de viktiga jobb som våra medlemmar har ska vara så bra att de är värda att älska – dygnets alla timmar.

Kommunal arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
2 augusti
Sista ansökningsdag
6 augusti
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
57183

Li Hedström

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.