Ekonom

Kanslist till Svenska Forskningsinstitutet i Istanbul

Svenska Forskningsinstitutet i Istanbul söker en Kanslist till sitt kansli i Stockholm, då den nuvarande kanslisten går i pension i mars 2022. Kansliet är samlokaliserat med de två andra Medelhavsinstituten, Svenska Institutet i Rom och Svenska Institutet i Athen. Tjänsten är på halvtid 50-60% efter överenskommelse.

Urval kommer att ske av Poolia och de första kontakterna samt intervjuer kommer att genomföras av representanter för styrelsen på Svenska Forskningsinstitutet i Istanbul.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Vi söker Dig som har ett utvecklat ekonomiskt tänkande, är flexibel, som kan arbeta snabbt och självständigt. Du måste prestigelöst kunna arbeta med alla de uppgifter som förekommer på kansliet, inkl. begränsat andrahandsansvar för övriga samlokaliserade. Kunskaper motsvarande minst gymnasieekonom i bokföring är ett krav jämte mångårig praktisk erfarenhet av bokslutsarbete och förmåga att självständigt upprätta budgetar och bokslut i regelverket K2 eller K3. Du bör ha tidigare erfarenhet av arbete i redovisningssystemet VISMA.

I arbetsuppgifterna ingår att:
– ansvara för den ekonomiska redovisningen inklusive bokslutsarbetet
– ansvara för sammanställningar av budgetar, löpande resultatrapporteringar och budgetunderlag
– ansvara för löneadministrationen
– underhålla och vårda arkivet
– biträda styrelsen

Vem är du?

Vi vill att Du har en god servicekänsla, är noggrann och ansvarskännande samt har lätt att samarbeta med människor av olika bakgrund. Du måste behärska svenska och engelska i tal och skrift. Kännedom om arbete i statlig sektor är meriterande men inte ett krav. Institutet eftersträvar en jämn könssammansättning i personalen, varför både manliga och kvinnliga sökande välkomnas.

Mer information kan ges av kanslisten Lena Andersson, tel. 08-6627570 och skattmästare Magnus Engström tel. 070-743 2515. Beräknat tillträde den 14 mars 2022.

Om verksamheten

Svenska forskningsinstitutet I Istanbul (SFII) – med sitt gästhem, auditorium och bibliotek – är ett viktigt nav för att främja svensk humanistisk och samhällsvetenskapligt forskning i Turkiet, östra Medelhavsområdet och andra regioner som kulturellt, språkligt och historiskt har anknytning till regionen. Institutet samverkar med svenska universitet, högskolor och institutioner i regionen, förvaltar forskningsprojekt och ger ut publikationer. Det är till största delen finansierat med statsbidrag.

För mer information läs mer på http://www.srii.org.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
23 oktober
Sista ansökningsdag
11 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
61545