Kanslichef

Kanslichef till Västermalms församling

Är du en engagerad ledare som motiveras av att skapa de bästa förutsättningarna för dina medarbetare? Har du god kunskap och erfarenhet inom ekonomi och administration och lockas av en ansvarfull roll i en församling mitt i storstadspulsen? Som kanslichef får du möjlighet att vara med och utveckla verksamheten ytterligare tillsammans med ett 60-tal erfarna och dedikerade medarbetare som gör skillnad för människors liv varje dag. Låter det intressant? Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med önskat tillträde den 1 oktober. Arbetsplatsen är placerad på Västermalms församlings kansli på Kungsholmen.

Om tjänsten

Som kanslichef i Västermalms församling leder du det pastorala området ”Service” som innefattar personal- och arbetsledande ansvar för 13 medarbetare. Du har ett övergripande ansvar för kansliet, arbetar såväl operativt som strategiskt samt utvecklar och implementerar effektiva arbetsrutiner och processer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Ekonomiansvar, budgetarbete, bokslut och årsredovisning
• Ansvara för begravningsverksamhet och övrig central förvaltning
• Förvaltning av församlingens stiftelser
• Föredragande i arbetsutskott och kyrkoråd
• Kontakt med kommun och myndigheter
• Delaktig i ledningsgrupp

Den nuvarande kanslichefen, som går vidare till andra uppgifter inom församlingen, kommer tillsammans med kanslisekreteraren säkerställa att du får en god introduktion och överlämning. Som kanslichef rapporterar du till kyrkoherden.

Vem är du?

Vi söker dig med flerårig erfarenhet av en ledarposition i närtid, med fördel från en liknande roll som kanslichef i en offentlig förvaltningsorganisation alternativt en politiskt styrd idéburen organisation. Dina ekonomikunskaper är mycket goda, du har upprättat budget och bokslut och är väl insatt i de administrativa- och personalrelaterade uppgifter som ingår i en kanslichefs roll. Vidare ser vi att du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser framför oss en lyhörd och trygg ledare med förmåga att skapa en fin laganda och ett positivt arbetsklimat. Du är förtroendeingivande, driver förändring på ett inkluderande sätt och uppskattar att samarbeta. Vidare är du noggrann, analytisk och duktig på att skapa struktur. Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift och kommunicerar på ett tydligt och pedagogiskt vis.

Vi ser gärna att du som söker delar Svenska Kyrkans värderingar.

Vänligen observera att bakgrundskontroll kommer att utföras innan tjänsten tillsätts.

Om verksamheten

Västermalms församling är en stor och växande församling i Stockholm med stabil ekonomi och ca 70 000 invånare. Innerstadspuls, nybyggaranda och idylliska villakvarter präglar församlingens olika delar. I församlingen arbetar ca 60 erfarna och kunniga medarbetare med stort engagemang. Verksamheten bedrivs i arbetslag runt Kungsholms, S:t Görans och Essinge kyrkor med ett gemensamt kansli. De pastorala teamen består av; Gudstjänster och kyrkliga handlingar, Identitet och mognad, Utsatthet och gemenskap, Återhämtning och fördjupning, Kultur och påfyllnad samt Service.

Läs mer om oss på https://www.svenskakyrkan.se/vastermalm

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
8 maj
Sista ansökningsdag
9 juni
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
71439