Jurist

Jurist / paralegal till statligt konsultuppdrag i Stockholm

Vill du arbeta i en dynamisk miljö på ett av våra större lärosäten? Trivs du med att arbeta med avtalsfrågor och ge stöd till verksamheten i en internationell organisation? Då kan det här spännande konsultuppdraget vara något för dig!

Om tjänsten

Vår kund är ett attraktivt lärosäte med verksamhet på flera platser i Stockholmsområdet, din avdelning är centralt placerad med närhet till goda kommunikationer. Tjänsten är ett konsultuppdrag som beräknas pågå tom augusti 2021, med start i januari/februari 2021.

Urval och intervjuer sker löpande, så välkommen med din ansökan redan idag!

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I din roll kommer du att arbeta på en avdelning inom lärosätets gemensamma verksamhetsstöd. Avdelningen erbjuder stöd till forskare, ledning och annan personal med rådgivning, utveckling och hantering av extern forskningsfinansiering, donationer, stipendier, projektstöd, kontrakt och avtal samt utveckling av strategiska forskningsinitiativ.

Du kommer att arbeta i ett team bestående av 7 affärsjurister, som förhandlar och upprättar avtal avseende forskningssamverkan och uppdrag i olika former. Man arbetar även med en bred skala av andra avtalstyper och civilrättsliga frågeställningar, främst inom området för immaterialrätt. Arbetet sker till stor del på engelska och många gånger med multinationella företag som motparter. Arbetsuppgifterna omfattar även en del administrativt arbete som gruppen behöver för att kunna dokumentera sitt arbete. Här ingår bland annat hantering av lärosätets ärendehanteringssystem som är byggt i Microsoft Edge.

Vem är du?

Vi söker dig som har:

• Juristexamen, minst 180 högskolepoäng
• Minst ett (1) års arbetslivserfarenhet av avtalsrätt
• Goda administrativa färdigheter, bl a i MS Office-paketet (i synnerhet Excel)
• Lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som engelska

Meriterande är:

• Erfarenhet av avtalsrätt från universitet eller annan förvaltningsmyndighet alternativt från bolag eller advokatbyrå
• Erfarenhet av arbete rörande forskningsfinansiering / uppdragsforskning
• Tidigare erfarenhet av serviceyrke eller administrativt arbete med täta kundkontakter
• Kunskap och erfarenhet gällande immaterialrätt och IT-rätt

För att lyckas i rollen utgår vi från att du är strukturerad, noggrann och bra på att organisera ditt arbete. Du är van att arbeta självständigt, ta egna initiativ och driva ditt arbete framåt. Du har ett stort engagemang och hög servicekänsla, och du tycker om att arbeta målinriktat i nära samarbete med ditt team.

Känner du igen dig i beskrivningen? Varmt välkommen med din ansökan.

Om verksamheten

Tjänsten är ett konsultuppdrag på 100% med start i januari/februari 2021 till augusti 2021. Du kommer vara anställd av Poolia Ekonomi! Vi är måna om att du som konsult hos oss skall trivas både ute på din arbetsplats samt som anställd av Poolia. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar och tjänstepension. Vi erbjuder dig även friskvårdsersättning, rabatter på olika träningsanläggningar och sociala aktiviteter som anordnas av Poolia. Vid din sida har du en konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig ute på din arbetsplats så att du blir framgångsrik i ditt uppdrag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
13 januari
Sista ansökningsdag
29 januari
Omfattning
Visstidsanställning
Referensnummer
58431

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.