Tekniker

IT-tekniker till IF Metall

Är du problemlösare med ett genuint teknikintresse som gillar att grotta ner dig för att hitta effektiva lösningar? Letar du efter nya utmaningar, vill arbeta i en värderingsstyrd organisation och värdesätter en bred roll med diversifierade arbetsuppgifter?

Nu söker vi för IF Metalls räkning en it-tekniker till en utvecklingsinriktad roll med fokus på drift, underhåll och övervakning. Här får du möjlighet att jobba med allt från funktionalitet till säkerhet och uppföljning som berör hela organisationens it-hantering.

Tjänsten omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med placering på IF Metalls förbundskontor i centrala Stockholm, arbetet sker både på plats och på distans. Urval till tjänsten påbörjas tidigast den 8 augusti 2022. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

I tjänsten som it-tekniker kommer du ansvara för underhåll av infrastruktur, system, applikationer och databaser, för att motverka säkerhetsluckor, försämrad prestanda och brister i funktioner. En central del är säkerheten, men också övervakning för att upptäcka avvikelser, hot och brister. I arbetet ingår teknisk dokumentation, att följa upp driftsstörningar och bistå verksamheten med support. I tjänsten arbetar du brett med varierande arbetsuppgifter men huvudfokus ligger på Exchange, Active Directory och Microsoft 365.

I rollen arbetar du nära övriga it-tekniker. Vi samarbetar med andra delar av organisationen såsom medlem- och avgiftsenheten, kommunikationsenheten och ekonomienheten. Tjänsten ingår i it-enheten som består av sju medarbetare och du rapporterar till it-chef.

Tillträde sker enligt överenskommelse och löne- och anställningsvillkor är enligt avtal för tjänstemän. Bakgrundskontroll kommer genomföras på slutkandidat.

Vem är du?

Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet ifrån en självständig roll, 3rd-line tekniker eller driftsansvarig tekniker, företrädesvis också med erfarenhet av att arbeta i mellanstora till stora IT-miljöer.

Rollen kräver att du har deltagit i förändringsarbete kopplat till it-drift, underhåll och övervakning. För att lyckas i rollen har du kompetens och tidigare erfarenhet av Windows Server, Active Directory, Microsoft 365, Exchange, Powershell, och virtuella servermiljöer (Backup, Simplivity, VM Ware).

Har du erfarenhet och teknisk kunskap inom SQL, molntjänster som Microsoft Azure och nätverk/brandväggar (lastbalanserare) är det meriterande. Relevant akademisk utbildning, certifieringar inom Microsoftportföljen samt ITIL är meriterande.

Som person är du en proaktiv problemlösare med innovativt tänkande och en god känsla för lagarbete och service. Du är van vid ett processorienterat arbetssätt och är metodisk och ordningsam. Vi söker dig som är resultatinriktad, har ett genuint teknikintresse och håller dig uppdaterad på vad som händer på IT-marknaden. Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska.

Vi förutsätter att du som söker delar IF Metalls och arbetarrörelsens värderingar.

Facklig företrädare: Tommy Thunberg Bertolone, 08-786 81 46

Om verksamheten

IF Metall organiserar anställda inom verkstads-, bil- och kemiindustrin, gruvor, läkemedelsföretag och tvätterier, och har över 300 000 medlemmar på 13 000 arbetsplatser runt om i Sverige. Omkring 21 procent av medlemmarna är kvinnor. IF Metall har en feministisk syn och verkar för rättvisa, jämlikhet och jämställdhet.

Rekryteringen sker i samarbete med Poolia och du är välkommen att höra av dig till Jennifer Nilsson vid eventuella frågor och funderingar.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
11 augusti
Sista ansökningsdag
8 september
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
64902