Teknisk Support

IT-supporttekniker till Täby Kommun

Nu söker enheten för it och digital utveckling en serviceinriktade och engagerad supporttekniker för digitala arbetsplatser med uppdrag att underlätta vardagen för Täby kommuns medarbetare.
Enheten för it och digital utveckling, som är en del av kommunledningskontoret, har uppdraget att styra, stödja och driva på kommunens utvecklingsarbete med stöd av it. Inom enheten finns kommunens samlade it-infrastruktur, systemförvaltning, utvecklingsstöd samt användarstöd och support.

Om tjänsten

Tillsammans med dina kollegor på enheten kommer du att ansvara för kommunens samlade användarstöd och support för it-frågor. Vi tar emot och hjälper kommunens alla medarbetare när de behöver hjälp med teknisk utrustning, applikationer och verksamhetssystem.

I rollen som supporttekniker för digital arbetsplats kommer du främst att besvara och lösa frågor som rör klientteknik och applikationer, men även samverkansverktyg och frågor som rör identifieringsmetoder och behörigheter. I rollen ingår också att felsöka nätverksrelaterade frågor i LAN, WiFi, 4G, VPN, med mera. Huvuddelen av frågorna tas emot och hanteras genom ärendehanteringssystemet EasitGo där vi dokumenterar och följer upp arbetet, men ärenden kan också tas emot och hanteras via telefon, på plats och ute i kommunens olika verksamheter.

Då den tekniska utvecklingen går snabbt och användarnas behov förändras behöver stödet hela tiden utvecklas. Detta arbete gör vi såväl självständigt, med våra respektive specialistkompetenser som främsta verktyg, som tillsammans. I arbetet ingår att löpande ta fram och uppdatera stödmaterial så som lathundar och information till användare, och även hålla utbildningar vid behov.

Arbetstiden är flextid mellan 06 och 21 om arbetet tillåter men är i huvudsak mellan 07:30 och 17:00. Andra tider och kvällsarbete kan komma att bli aktuellt vid särskilda insatser, samt vid större leverans- eller förändringsarbeten.

Vem är du?

Du har ett stort it-intresse och att hålla hög servicenivå är en del av din personlighet.
Du vill arbeta med hela kedjan av support och kan hantera flera ärenden samtidigt utan att tappa fokus eller tumma på kvaliteten av leveransen samt har förmåga att snabbt sätta dig in i nya saker.
Du är prestigelös och jobbar lika bra självständigt som i team. Som person är du ansvarstagande, noggrann och alltid beredd att ge det lilla extra.
För att lyckas i rollen har du förmågan att uppmärksamma problem och lösa dem strukturerat, med ett tydligt kvalitetstänk och ett stort fokus på service.
Kvalifikationer:
• Lägst 3-årig gymnasieutbildning.
• B-Körkort
• Erfarenhet av att ha jobbat med hårdvara såsom installation av laptop etc.
• Erfarenhet av att ha supporterat och felsökt nätverksrelaterade frågor.
• Kan utrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
• Förmåga att ta fram information om exempelvis driftstörningar och förändringar med användarens perspektiv i fokus (Exempelvis: Vad betyder detta för mig? Vad har jag för alternativ, etcetera).
• Har god vana att kommunicera och hjälpa andra via telefon, e-post, chatt, med mera.
• God erfarenhet av att använda Word, Powerpoint, webbpubliceringsverktyg med mera för att kommunicera.
Tekniska kvalifikationer:
• Erfarenhet av hantering, support och felsökning av hårdvara som datorer, skrivare och kringutrustning samt av managering, support och felsökning av Windows i företagsmiljö.
• Erfarenhet av att ha jobbat med installation av laptop etc.
• Erfarenhet av managering, support och felsökning av mjukvara så som:
– Apple iOS, Android, ChromeOS samt vanliga kontorsapplikationer (Microsoft Teams, Office, med mera).
Meriterande är erfarenhet av managering, support och felsökning av virtuella datorer och applikationer. God förståelse för hantering, support och felsökning av mobil hårdvara till exempel smartphones och surfplattor samt erfarenhet av managering, support och felsökning via managementsystem så som:
• Microsoft SCCM, Microsoft Intune, VMware Horizon, Google Admin Console

Om verksamheten

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Utifrån arbetets karaktär kommer Täby kommun att behöva utdrag från Polismyndighetens belastningsregister i obrutet kuvert. Provanställning kan komma att tillämpas. I det fall tjänsten säkerhetsklassas framöver ingår en säkerhetsprövning med säkerhetsintervju och registerkontroll.

Rekryteringen är en tillsvidaretjänst, med sex månaders provanställning, med start så snart som möjligt efter sommaren, med hänsyn till din uppsägningstid.
Tycker du att rollen låter som något för dig så ser vi fram emot din ansökan redan idag!

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
8 september
Sista ansökningsdag
26 oktober
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
69165

Jennifer Nilsson