Teknisk Support

IT-supporttekniker till Täby Kommun

Vill du bli en del av ett härligt gäng i en modern och nytänkande kommun? Då är tjänsten som Täby kommuns IT-supporttekniker rätt för dig. Nu söker enheten för it och digital utveckling en serviceinriktade och engagerad supporttekniker för digitala arbetsplatser med uppdrag att underlätta vardagen för Täby kommuns medarbetare.

Enheten för it och digital utveckling, som är en del av kommunledningskontoret, har uppdraget att styra, stödja och driva på kommunens utvecklingsarbete med stöd av it. Inom enheten finns kommunens samlade it-infrastruktur, systemförvaltning, utvecklingsstöd samt användarstöd och support.

Om tjänsten

Tillsammans med dina kollegor på enheten kommer du att ansvara för kommunens samlade användarstöd och support för it-frågor. Vi tar emot och hjälper kommunens alla medarbetare när de behöver hjälp med teknisk utrustning, applikationer och verksamhetssystem. I rollen som supporttekniker för digital arbetsplats kommer du främst att besvara och lösa frågor som rör klientteknik och applikationer, men även samverkansverktyg och frågor som rör identifieringsmetoder och behörigheter. Huvuddelen av frågorna tas emot och hanteras genom ärendehanteringssystemet EasitGo där vi dokumenterar och följer upp arbetet, men ärenden kan också tas emot och hanteras via telefon, på plats och ute i kommunens olika verksamheter.

Då den tekniska utvecklingen går snabbt och användarnas behov förändras behöver stödet hela tiden utvecklas. Detta arbete gör vi såväl självständigt, med våra respektive specialistkompetenser som främsta verktyg, som tillsammans. I arbetet ingår att löpande ta fram och uppdatera stödmaterial så som lathundar och information till användare, och även hålla utbildningar vid behov.

Arbetstiden är flextid mellan 06 och 21 om arbetet tillåter men är i huvudsak mellan 07:30 och 17:00. Andra tider och kvällsarbete kan komma att bli aktuellt vid särskilda insatser, samt vid större leverans- eller förändringsarbeten.

Vem är du?

Ditt intresse för it och teknik är stort och du brinner för att ge den bästa servicen till användarna.
Du vill arbeta med hela kedjan av support och kan hantera flera ärenden samtidigt utan att tappa fokus eller tumma på kvaliteten av leveransen samt har förmåga att snabbt sätta dig in i nya saker.
Som person är du ansvarstagande, noggrann och alltid beredd att ge det lilla extra. Vidare så arbetar du lika bra självständigt som tillsammans med ditt team. För att lyckas i rollen har du förmågan att uppmärksamma problem och lösa dem strukturerat, med ett tydligt kvalitetstänk och ett stort fokus på service.

När det kommer till den tekniska biten har du har erfarenhet av hantering, support och felsökning av hårdvara som datorer, skrivare och kringutrustning samt av managering, support och felsökning av Windows i företagsmiljö.

• Lägst 3-årig gymnasieutbildning.
• Erfarenhet av att ha jobbat med hårdvara såsom installation av laptop etc.
• Kan utrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
• Förmåga att ta fram information om exempelvis driftstörningar och förändringar med användarens perspektiv i fokus (Exempelvis: Vad betyder detta för mig? Vad har jag för alternativ, etcetera).
• Har god vana att kommunicera och hjälpa andra via telefon, e-post, chatt, med mera.
• God erfarenhet av att använda Word, Powerpoint, webbpubliceringsverktyg med mera för att kommunicera.
• Du innehar körkort

Det är även meriterande om du har erfarenhet av managering, support och felsökning av mjukvara så som:
• Apple iOS
• Android
• ChromeOS
• Vanliga kontorsapplikationer (Microsoft Teams, Office, med mera).

Om verksamheten

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

Utifrån arbetets karaktär kommer Täby kommun att behöva utdrag från Polismyndighetens belastningsregister i obrutet kuvert. Provanställning kan komma att tillämpas. I det fall tjänsten säkerhetsklassas framöver ingår en säkerhetsprövning med säkerhetsintervju och registerkontroll.

Tycker du att den här rollen låter intressant och matchar din profil? Tveka inte då på att skicka in din ansökan redan idag, då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatumet har passerat.
Rekryteringen sker i samarbete med Poolia och du är varmt välkommen att höra av dig till Jennifer Nilsson vid eventuella funderingar.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
10 mars
Sista ansökningsdag
7 april
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
67962