Säkerhetsspecialist

IT- och informationssäkerhetsspecialist till myndighet

Nu har du chansen att söka rollen som IT- och informationssäkerhetsspecialist till myndighet hos vår kund som är en myndighet. Här får du möjlighet att arbeta i en dynamisk verksamhet med ett viktigt uppdrag som påverkar alla medborgare i vårt samhälle. Stämmer nedan annons in på din profil? Skicka in ditt CV redan idag!

Om tjänsten

Som it- och informationssäkerhetsspecialist hos vår kund får du arbeta med teknik i framkant, både nationellt och internationellt.
Huvudsakligen görs arbetet genom vägledning, tillsyn eller utbildning i syfte att öka förmågan hos de verksamheter som behandlar personuppgifter att säkerställa uppgifternas säkerhet. I ditt arbete inhämtar, bearbetar och analyserar du information och gör riskbedömningar. Du ger råd och stöd i frågor som rör it- och informationssäkerhet internt inom myndighetens operativa verksamhet. Du arbetar självständigt, med kollegor inom enheten eller tillsammans med myndighetens jurister med tillsynsarbete, samråd och remisshantering. Detta arbete sker både nationellt och inom ramen för vårt samarbete med övriga dataskyddsmyndigheter inom EU.

I dina arbetsuppgifter ingår även att delta i myndighetens utåtriktade arbete genom att föreläsa inom ramen för utbildningsverksamhet, skapa information till webben och arbeta med annan vägledande verksamhet. En del av vårt uppdrag är att samverka med andra myndigheter i de områden som vi agerar inom eller i närheten av. Du deltar i arbetet med att följa den tekniska utvecklingen i samhället inom informationssäkerhet och integritetsskydd för att identifiera nya risker och nya möjligheter för att skapa en säker behandling av personuppgifter. Den pågående utvecklingen inom AI-området kommer sannolikt att bli en allt större del av arbetet framgent.

Vem är du?

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom it- eller informationssäkerhet eller motsvarande kvalifikationer som vi bedömer
likvärdiga. Du har minst fyra års erfarenhet av arbete med praktisk it- eller informationssäkerhet, exempelvis med molntjänster,
arkitektur, drift, underhåll, säkerhetsövervakning av it-system eller nätverk. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Det är meriterande om du har någon certifiering inom it- och informationssäkerhet eller om du arbetat med standarder som t.ex. ISO 27000, ISO 9001 eller NIST. Har du erfarenhet av arbete med dataskyddsfrågor och säkerhet i samband med behandling av personuppgifter ses det som positivt. Det är också meriterande om du har arbetat med AI, marknadskontroll, produktcertifiering eller tredjepartsgranskning.

Som person har du en väl utvecklad förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du trivs i tvärfunktionella
samarbeten med olika typer av kompetenser och har förmågan att anta ett bredare perspektiv i olika frågor. Du är kommunikativ med god pedagogisk förmåga och du kan förklara komplicerade tekniska lösningar på ett lättbegripligt sätt. Du är van att arbeta självständigt och du har förmågan att driva dina ärenden och processer framåt. Du tycker om att analysera komplexa frågor och du tar dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och systematiskt sätt. Som representant för myndigheten är du förtroendeingivande, tydlig och har förmågan att bygga tillitsfulla relationer.

Du rapporterar till enhetschefen som ingår i avdelningens ledningsgrupp. Anställningarna är tillsvidareanställning på heltid och
tillämpar sex månaders provanställning. Arbetet utgår från trevliga aktivitetsbaserade lokaler centralt i Stockholm med möjlighet till enskild överenskommelse om distansarbete. Resor i tjänsten kan förekomma. Befattningarna är placerade i säkerhetsklass vilket innebär att svenskt medborgarskap krävs för dessa tjänster. Säkerhetsprövning med registerkontroll och säkerhetsskyddsintervju kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Sista ansökningsdag är den 28/4, men intervjuer sker löpande. Tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag!

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
18 mars
Sista ansökningsdag
28 april
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
71004