IT-chef

IT- och digitaliseringschef till Nexer Group

Vill du ta dig an uppdraget att med hjälp av IT, stödja och säkerställa koncernens nuvarande och framtida vision och agenda för tillväxt? Nexer Group söker en engagerad och strategiskt driven individ för rollen som IT- och Digitaliseringschef. I denna nyckelposition kommer du att ha det övergripande ansvaret för att leda och driva digitaliseringsinitiativ på koncernnivå. Du kommer rapportera direkt till Group CFO och vara en central del av den plattform som omfattar IT, HR och finans.

Om tjänsten

Som IT- och digitaliseringschef kommer du att ansvara för utformningen av en övergripande affärsplan i enlighet med företagets vision och koncernens beslut för att främja tillväxt och lönsamhet. Det innefattar även att driva bolagsutveckling och tillväxtagenda genom process-, metod- och systemutveckling samt att öka servicegraden och flexibiliteten gentemot divisioner, bolag och enheter.

I rollen som IT- och digitaliseringschef är du också ansvarig för utförandet av dokumentation, analys och ekonomisk rapportering enligt gemensamma rutiner och systemlösningar. Dessutom ingår att optimera applikationsportföljen och agera som sponsor vid specifika projekt inom organisationen.

Din roll kommer att vara avgörande för att driva verksamheten mot ökad tillväxt och effektivitet genom innovativt ledarskap och säkerställande av koncernens övergripande mål och policys.

Vem är du?

Som kandidat för rollen förväntas du ha dokumenterad ledarerfarenhet med hög medarbetarnöjdhet samt erfarenhet av att leda transformation, såsom systemprojekt ERP, CRM eller IT-system. Det är också viktigt att du kan visa på dokumenterad erfarenhet av förändringsprojekt inom digitalisering med påvisad effekthemtagning.

I rollen som IT- och digitaliseringschef bör du även ha erfarenhet av att kravställa, upphandla och styra stora åtaganden från externa leverantörer av IT-tjänster, programvara, hårdvara och drift- och förvaltningsåtaganden. Erfarenhet från större konsultverksamheter inom IT-, telekom- eller infrastruktur är meriterande, liksom erfarenhet av effektivisering och automatisering av processer samt upprättande av policys.

Affärsmässighet med ett entreprenöriellt mindset och dokumenterat goda resultat är en viktig egenskap för denna roll, liksom att vara en god kommunikatör och van vid att föra dialoger med många, kompetenta intressenter och vara bollplank på C-level. Det är meriterande att ha erfarenhet av att leda en IT-organisation i en större IT-konsultverksamhet och att leda/samverka med internationella IT-verksamheter.

Om verksamheten

Nexer är ett globalt techbolag med rötter i svensk entreprenörsanda och innovationskraft. De är stolta över att leda den digitala revolutionen och vara i teknikens framkant, alltid med ett agilt och framåtlutat förhållningssätt. Organisationen har en stark kultur som genomsyras av deras värdeord ”passion” och ”execution”. De beskriver det som deras DNA, den kompass som vägleder varje beslut och det innebär att de är passionerade och stolta över vad de gör, och att de ser till att få det gjort.

Nexer har 2 800 experter i 15 länder varav ca 2 000 i Sverige. Bolagen i respektive land kan vara strategiska uppköp som inkorporerats, alternativt av Nexer startade bolag med organisk tillväxt. De ägs till 80% av Danir-gruppen, ett svenskt privatägt företag med 12 000 medarbetare i 18 länder. Övriga ägare är ledningen samt familjen Wattin, via investmentbolaget Inbox Capital.

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Pion Groups verksamhet för rekrytering av ledningspersoner och styrelser. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
9 februari
Sista ansökningsdag
8 mars
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
70677