IT-chef

IT-chef till Kommunal

Vill du arbeta som IT-chef och vara med och forma en modern IT-enhet på ett av Sveriges största fackförbund?

Nu söker vi en engagerad ledare som drivs av förändringsarbete till Kommunal. Du leder och vidareutvecklar IT-enhet med fokus på ett tvärfunktionellt arbetssätt som utgår från medlemsnytta och verksamhetsutveckling. Här får du jobba i en idéstyrd organisation du erbjuds stora möjligheter att bygga något nytt!

Tjänsten är på heltid med tillträde enligt överenskommelse och placerad på förbundskontoret i centrala Stockholm. Sista ansökningsdag är den 30/4, men urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Som IT-chef hos Kommunal har du personal-, enhets- och ekonomiansvar. Du är den som leder den digitala utvecklingen och transformation av Kommunals digitala arbetsmiljö. I uppdraget ingår det att ha ansvar för Kommunals övergripande IT-frågor, digitala utveckling och transformation till modern teknik i tät dialog med verksamheten.

Du kommer bland annat:
• Företräda Kommunal inom enhetens område.
• Upphandla med IT-leverantörer, producera och följa upp enhetens verksamhetsplan och budget.
• Ansvara för IT-utveckling, -förvaltning och -drift, samt hållbara och långsiktiga val av design- och arkitektur.
• Uppföljning och kvalitetssäkring av leveranser som sker tillsammans med enhetens medarbetare och representanter från verksamheten.
• Ansvara för informationssäkerhet, masterdatahantering och informationsförvaltning.
• Säkerställa att IT-enheten levererar efter best practice.
• Koordinera, resursplanera och bemanna utifrån prioriterade utvecklingsområden.
• Fungera som rådgivare till förbundsledningen i digitala och strategiska frågor där du arbetar utifrån Kommunals övergripande mål och behov.

Facklig företrädare är Yvonne Ahlin, Handels tjänstemannaklubb, 010-442 71 53
Verksamhetsområdeschef Kristina Svedin, 010-442 83 03

Kommunal erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med placering på Kommunals förbundskontor, Hagagatan 2, i centrala Stockholm. Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. Kollektivavtal finns med Handels tjänstemannaklubb.

Kommunal arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de positiva effekter som en jämn könsfördelning och en ökad mångfald kan tillföra verksamheten. Vi förutsätter att du som söker delar Kommunals värderingar och inser värdet av fackligt arbete.

Det viktigt för oss att du ska trivas och må bra på din arbetsplats. Som anställd på Kommunal erbjuder vi dig ett arbete med kunniga och engagerade kollegor i en trivsam miljö med möjlighet till utveckling i linje med ditt uppdrag. Det är en självklarhet för oss att du omfattas av ett bra kollektivavtal som bland annat innehåller tjänstepension och försäkringar, ett generöst friskvårdsbidrag och god tillgång till träningslokaler.

Vem är du?

För att trivas i rollen som IT-chef hos Kommunal har du en gedigen digital kunskap och god erfarenhet av tidigare ledarskap. Du har en god förståelse för omvärldsfaktorer som påverkar verksamheten samt har en agil utvecklingsmetod. Som person har du lätt för att sätta dig in i tekniska system och är lösningsorienterad. Att bygga en IT-enhet i en modern struktur är något som driver dig och du tycker om att få göra skillnad. Du har ett innovativt tankesätt med viljan att utföra förändringar som gynnar hela verksamheten. Kommunikativ, samarbetsvillig och prestigelös är ytterligare faktorer som beskriver din personlighet. Givetvis delar du även Kommunals värderingar.

Vidare så ser vi att du har:
• God erfarenhet av Microsoft 365, Power Platforms och Azure.
• God erfarenhet från high level arkitektur och säkerhet kopplat till autentisering och roller.
• Förståelse för IT-processer och flöden.
• Vana av både operativt och strategiskt arbete.
• God erfarenhet av personalledning.
• Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.
• Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet från ledarskap i en ideell organisation samt om du har erfarenhet av att ha varit beställare vid upphandlingar.

Om verksamheten

Kommunal är en fackförening med över en halv miljon medlemmar. Vi finns i fler än 230 yrken i kommuner, landsting och privat sektor. Vi är en viktig samhällspolitisk aktör i Sverige och en modern fackförening med yrkesskickliga medlemmar och anställda som tillsammans arbetar för att tillvarata medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och i samhällslivet i stort. Vår vision är att de viktiga jobb som våra medlemmar har ska vara så bra att de är värda att älska – dygnets alla timmar.
Läs mer på http://www.kommunal.se

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
22 mars
Sista ansökningsdag
30 april
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
71065