Säkerhetsspecialist

Integritetsskydds- och informationssäkerhetsstrateg till Sundbybergs Stad

Här på sektorn för ledning och samordning, som utgör en del av kommunstyrelsens förvaltning, är uppdraget att stödja kommunstyrelsen och stadsdirektören i sina uppdrag att leda, styra och följa upp kommunkoncernens verksamhet utifrån kommunfullmäktiges och kommunstyrelsens beslut. Uppdraget utförs i nära dialog och samarbete med verksamhetssektorer och kommunala bolag. Befattningen är placerad på förvaltningsstaben.

Här finns ansvaret för det kommunkoncernövergripande arbetet med strategisk mål- och verksamhetsstyrning vilket även inbegriper miljömässig och social hållbarhet, verksamhetsskydd, säkerhetsskydd samt utrednings- och administrativt stöd till stadsdirektören och bitr. stadsdirektören. Arbetet leds av stabschef tillika säkerhetsskyddschef. Notera att det är semestertider, urvalsprocess och intervjuer påbörjas den 5:e augusti, sista ansökningsdag är den 18:e augusti. Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

I ditt arbete kommer du att arbeta nära dataskyddsombudet. Som en av två informationssäkerhetstrateger kommer du främst att arbeta med det systematiska informationssäkerhetsarbetet i form av utveckla, samordna och följa upp kommunkoncernens informationssäkerhetsarbete.

I rollen ingår också att ge stöd och råd till chefer samt kravställa så att informationstillgångar får tillräckligt skydd. Du förväntas driva ett aktivt förändringsarbete och utarbeta strategier och metodstöd inom ansvarsområdet, och arbetar för en balanserad säkerhetsnivå inom förvaltningen. Vidare kommer du att självständigt handlägga, utreda och föredra ärenden. Du kommer att utarbeta rapporter, beslutsunderlag, styrdokument och svara på remisser. Du kommer också ingå i och utbildas för arbete i den centrala krisledningen.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning. Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Urvalstester kan förekomma. Bakgrundskontroll kommer att genomföras som ett led i säkerhetsprövningen. Rekryteringsprocessen för befattningar i säkerhetsklass tar något längre tid än normalt. Detta då det ingår fler kontrollmoment.

Vem är du?

Vi vill att du har en högskole-/universitetsexamen inom informationssäkerhet eller annan erfarenhet som kan bedömas som likvärdig. Arbetslivserfarenhet inom informationssäkerhetsområdet alt integritetsskydd. God kunskap om ISO 27000, NIS och
dataskyddsförordningen samt kompletterande integritetsskyddslagstiftning.

Du har mycket goda kunskaper i det svenska språket och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och har god systemkunskap om den politiska processens förutsättningar och villkor. Det är meriterande om du arbetat med att skapa, underhålla och vidareutveckla ledningssystem eller drivit verksamhetsutveckling och förändringsledning i medelstora organisationer.

Vidare är det meriterande att arbetat med offentliga upphandlingar och har förståelse för hur offentlig upphandling kan bidrar till en informationssäker organisation. Det är också meriterande med informationssäkerhetsrelaterade certifieringar som tex CISSP, CISM, CISA samt Integritetsskyddsrelaterade certifieringar som ex. CIPP/E, CIPM, DP Academy.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i jobbet är du strukturerad. Du är analytisk med förmåga att kunna se större sammanhang och konsekvenser av åtgärder på lång sikt. Du är stabil och kan behålla lugnet i krävande situationer. Du är samarbetsorienterad och har förmåga att skapa goda relationer, både internt och externt.

Om verksamheten

Sundbybergs stad erbjuder möjlighet till distansarbete efter individuella överenskommelser, ett generöst friskvårdsbidrag, förmånscykel, semesterväxling till extra lediga dagar, modern och flexibel förläggning av arbetstid, medlemskap i Sundbybergs kommunanställdas Idrottsförening (SKIF) och rabatterat årskort på simhallen.

Ett stenkast från stadshuset finns Ursviks motionsområde med löp- och skidspår samt MTB-spår. För den konstintresserade finns möjlighet att bli medlem i konstföreningen Bladoram. För dig som vill cykla finns också bra cykelvägar, cykelförråd, omklädnad och dusch.

I vårt ljusa och moderna stadshus arbetar vi aktivitetsbaserat för att främja samarbete, kreativitet, kunskapsöverföring, utveckling och lärande i vardagen.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
10 juli
Sista ansökningsdag
18 augusti
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
71904