Inköpare Strategisk

Inköpare med fokus på IT-outsourcing till Checker Consulting & Motor AB

Vill du arbeta som inköpskonsult hos ett framgångsrikt managementbolag som är på tillväxtresa? Vi söker en inköpskonsult till Checker Consulting med bred erfarenhet av inköp inom IT-outsourcing och som vill bli en nyckelperson hos Checkers kunder i deras transformationer. Checker Consulting är ett nischat managementkonsultföretag med fokus på att effektivisera och förbättra företags outsourcade verksamhet genom att driva förändringsledning av både IT-funktioner, IT-inköpsorganisationer och företagens outsourcingpartners.
Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Uppdragen handlar om att driva och effektivisera kunders IT-outsourcing. Rollen innebär att du i kunduppdragen arbetar strategiskt och taktiskt genom hela försörjningsprocessen och ansvarar för både framtagande och implementering av inköps-, upphandlings- och avtalsförvaltningsstrategier, självklart i nära samverkan med kundens organisation. Du kommer dagligen stötta IT-chef eller CIO genom att driva och aktivt arbeta med alla moment av inköpsprocessen hos kunden.
För rollen är det viktigt att du har ett holistiskt och strukturerat arbetssätt och kan se hur dina inköpsstrategier och upphandlingar bidrar till kundernas övergripande mål. Kunderna som står inför en förändring av verksamheten som leder och styr outsourcingleverantörerna behöver ett konsultativt stöd i de outsourcingprojekt som måste göras av nya IT-nära tjänster och produkter för att nå en modern och kostnadseffektiv leverans.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I rollen ingår att:
• Analysera olika infrastrukturtjänster, licenser, hårdvara, mjukvara och konsulttjänster etc.
• Stötta interna beställare i framtagandet av kravspecifikationer
• Representera inköp i alternativt leda interna projektgrupper
• Ta fram förfrågningsunderlag och sammanställa offerter
• Genomföra förhandlingar med leverantörer
• Hitta kostnadsbesparande aktiviteter/åtgärder tillsammans med nya och befintliga samarbetspartner • Stärka och utveckla leverantörsrelationer
• Stötta IT organisationens och företagets uppsatta mål för utveckling och KPI:er
• Stötta IT-chef och medarbetare genom förändringsresan till nya roller och ansvar

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta i liknande roll och som vill arbeta konsultativt både operativt och strategiskt. För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du tidigare har arbetat i minst två-tre år med strategiskt inköp inom IT. Du har en yrkesutbildning inom inköp alternativt en akademisk utbildning med inriktning ekonomi/försäljning eller liknande. Din kommunikationsförmåga är god och att du behärskar svenska och engelska, både skriftligt och muntligt. Vi sätter stort värde på dina personliga egenskaper då du i din roll ska samarbeta med högt kvalificerade personer och arbeta mot att kunden ska nå sina mål. Det innebär att vi ser att du är duktig på att samarbeta och skapa förtroendefulla relationer. Du har en hög social kompetens och är en god förhandlare. Det är viktigt att du känner dig bekväm med att axla en konsultroll hos kunder i förändring.

Om verksamheten

Checker Consulting är ett nischat managementkonsultföretag med fokus på att effektivisera och förbättra företags outsourcade verksamhet genom att driva förändringsledning av både IT-funktioner, IT-inköpsorganisationer och företagens outsourcingpartners, för att leverera verkliga konkreta och mätbara resultat till våra kunder. Vi vill vara med och skapa värde från start hela vägen in i mål där våra kunder ska kunna mäta de konkreta värden vi har skapat för dom. Nyckeln till framgång är när vi delar samma mål och motivation för att lyckas. Vi tror att för att kunna lyckas i livet och i våra uppdrag måste man hålla fokus på målet, tro på sin sak att förändringen leder till något bättre, att kunna planera om och anpassa sig när man stöter på hinder och tro på ”teamet” har förmågan att lyckas och vinna. För mer information besök http://www.checkerconsulting.se

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
16 november
Sista ansökningsdag
11 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
64123