Processingenjör

Ingenjörer till Kina – Silex Microsystems

Ge din karriär en riktigt bra boost! Dra till Kina. Fritt boende i två år och generösa villkor erbjuds till rätt personer. Du som söker har examen i Teknisk fysik, Matrialteknik eller liknande.
Utmaningen gäller för 10 ambitiösa och karriärsugna ingenjörer med siktet inställt på att komma igång med karriären, målet är att du ska komma med oss till Peking. Tanken är att du blir upplärd i fabriken i Sverige för att sedan kunna driva verksamheten i Kina. Silex Microsystems är ett av Sveriges mest högteknologiska företag och världsledande inom sitt område.

Detta är en rak rekrytering dvs du blir direkt anställd av Silex. Välkommen med din ansökan redan idag. Urvalet sker löpande.

Om tjänsten

Silex, som är ett renodlat MEMS foundry, befinner i en högexpansiv fas och bygger en ny volymproduktionsanläggning i Peking, Kina. Till denna uppgift sökes fler ingenjörer som kommer utbildas till att axla en central roll i interfacet mot huvudfabriken i Sverige.

Kina är en av världens snabbast växande ekonomier och gör stora investeringar för tillverkning av sensorer för ”internet of things”.

Under första tiden på Silex i Järfälla kommer du att lära dig grunderna inom MEMS- tillverkning genom att ”hands on” vara en del av tillverkningsteamet. Din tid kommer att tillbringas dels i Silex moderna renrumsfab samt även hos Silex utrustningsleverantörer runt om i Världen.
Efter din tid på Silex i Sverige kommer stationeringen att bli i Peking där uppgiften blir att under en tvåårsperiod sätta upp en fungerande tillverkningsprocess tillsammans med lokalt rekryterade ingenjörer. Då uppdraget är slut väntar spännande utmaningar på något av koncernens kontor i Sverige, USA eller Kina.

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad civilingenjör med en examen i Teknisk fysik, Materialteknik, Mikroelektroteknik eller liknande. Några års erfarenhet av arbete med liknande högteknologisk utveckling är meriterande.

Som person är du driven och självständig med ett fokus på teknisk problemlösning. Du har lätt att ta in komplex teknisk information och är strukturerad. För att lyckas i rollen behöver du vara effektiv, praktiskt lagd och ha förmåga att leverera i tid med precision. Då rollen också innebär kundkontakt och samarbeten internt och externt, är du kommunikativ och social.

För att vara aktuell för tjänsten måste du kunna arbeta minst två år i Kina – fundera därför på om du har den möjligheten med tanke på familj eller annat. Din första tid i Sverige kräver svenskt arbetstillstånd.

Du som söker talar engelska flytande. Språkkunskaper i svenska och kinesiska är inget krav men meriterande. Utbildning i mandarin kommer att erbjudas som en del i programmet.

Om verksamheten

Silex Microsystems tillverkar mekaniska och elektriska system i mikroskala som byggs i form av chip, så kallad MEMS. MEMS-tekniken möjliggör t.ex. tillverkning av trycksensorer som är så små att de kan föras in i blodomloppet på en människa. Företaget levererar i dag produkter i yttersta high-tech klass, som används i medicinsk utrustning, mobiltelefoner, datorer och fordon. Silex grundades år 2000 och omsätter idag ca 750 Mkr och har 270 anställda.

Med ett 80-tal kunder världen över tillhör Silex en av de absolut främsta fristående tillverkare av MEMS i världen. Silex har huvudkontor och fabriker i Järfälla med försäljningskontor i Boston och San Francisco i USA. Silex är certifierade mot ISO9001.

Ansök nu
Stad
Stockholm
Publicerad
5 augusti
Sista ansökningsdag
16 augusti
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
56957

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.